Hoe slaag je voor de fysieke proeven politie?

Werken bij de politie in Mechelen? Verhoog je slaagkansen met deze stapsgewijze handleiding voor de fysieke proeven.

Als je geïnteresseerd bent in een carrière bij de politie, is het belangrijk om te weten dat fysieke proeven een cruciaal onderdeel zijn van het rekruteringsproces. In deze handleiding leer je hoe je jezelf kunt voorbereiden op de verschillende testen en wat je kunt verwachten tijdens de fysieke proeven politie.

Begrijp de vereisten en standaarden van de fysieke proeven politie

Voordat je begint met het voorbereiden op de fysieke proeven politie, is het belangrijk om de vereisten en standaarden te begrijpen. Elke politie eenheid heeft zijn eigen set van fysieke testen en vereisten die kandidaten moeten halen om in aanmerking te komen voor de opleiding. Zorg ervoor dat je de vereisten en standaarden van de specifieke politie eenheid begrijpt waarvoor je solliciteert en werk eraan om deze te halen. Dit kan onder andere inhouden dat je aan je uithoudingsvermogen, kracht en flexibiliteit werkt.


Begin met een trainingsprogramma dat gericht is op de specifieke testen.

Het is belangrijk om te beginnen met een trainingsprogramma dat gericht is op de specifieke fysieke testen die je moet halen voor de politierekrutering. Dit kan inhouden dat je traint op specifieke oefeningen zoals push-ups, sit-ups, pull-ups en hardlopen. Zorg ervoor dat je ook werkt aan je uithoudingsvermogen door middel van cardiovasculaire training zoals joggen, fietsen of zwemmen. Het is ook belangrijk om te werken aan je flexibiliteit door middel van stretching en yoga-oefeningen. Het is aan te raden om een professionele trainer te raadplegen om een trainingsprogramma op maat te maken dat gericht is op de specifieke testen die je moet halen.

Werk aan je uithoudingsvermogen en kracht.

Om te slagen voor de fysieke proeven politie is het belangrijk om zowel aan je uithoudingsvermogen als aan je kracht te werken. Dit kan betekenen dat je regelmatig gaat hardlopen, fietsen of zwemmen om je cardiovasculaire conditie te verbeteren. Daarnaast is het belangrijk om specifieke oefeningen te doen om je kracht te vergroten, zoals push-ups, sit-ups en pull-ups. Vergeet niet om ook voldoende rust te nemen om je spieren te laten herstellen en blessures te voorkomen.

Het is aan te raden om een professionele trainer te raadplegen om een trainingsprogramma op maat te maken dat gericht is op de specifieke testen die je moet halen.

Weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Vraag vrijblijvend advies aan ons team in Mechelen of Putte. Wij helpen je graag verder.

fysieke proeven politie

Oefen de specifieke testen en simuleer de omstandigheden van de testen.

Naast het werken aan je uithoudingsvermogen en kracht, is het ook belangrijk om de specifieke testen te oefenen en de omstandigheden van de testen te simuleren. Zo kun je wennen aan de vereisten van de testen en jezelf beter voorbereiden op de dag van de test. Vraag bijvoorbeeld aan een vriend of familielid om je te helpen bij het oefenen van de testen en probeer de testen te doen onder vergelijkbare omstandigheden als op de dag van de test. Dit kan je helpen om je zenuwen onder controle te houden en beter te presteren tijdens de testen.

Per politiezone zijn er ook een aantal testcentra waar je het functioneel circuit kan gaan inoefenen. Let wel! Deze testcentra zijn enkel toegankelijk voor rekruten. 


Zorg voor voldoende rust en herstel om blessures te voorkomen.

Het is belangrijk om voldoende rust en herstel te nemen tijdens je voorbereiding op de fysieke testen voor politierekrutering. Overbelasting kan leiden tot blessures en kan je prestaties tijdens de testen beïnvloeden. Zorg ervoor dat je voldoende slaapt, hydrateert en voedzaam eet om je lichaam te ondersteunen tijdens de training. Luister ook naar je lichaam en neem rustdagen wanneer nodig om blessures te voorkomen. Het is beter om een paar dagen extra rust te nemen dan om geblesseerd te raken en niet in staat te zijn om de testen te halen.

Kan je wat extra hulp gebruiken bij het behalen van jouw doelen? 

Of vraag vrijblijvend advies aan onze experten: 


Wat vonden klanten van onze begeleiding?

fysieke proeven politie

Wil jij ook gaan voor een job bij de politie in Mechelen of Putte en slaan voor de fysieke proeven politie?

Wij helpen je graag verder bij het behalen van jouw dromen. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek in onze praktijk in Mechelen of Putte analyseren we samen jouw situatie en bekijken we de mogelijkheden. 

Hoe slaag je voor de fysieke proeven politie?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x