Het belang van performance training

Ontgrendel Jouw Potentieel met Performance Training in Mechelen

Door Sebert Penen

Welkom bij Personal. Sportpraktijk! Als duursporter – of je nu recreatief, professioneel of semi-professioneel bezig bent – begrijp je de waarde van elk detail in jouw streven naar betere prestaties. Bij Personal. Sportpraktijk in Mechelen bieden we niet alleen een hypermoderne high performance gym, maar ook de expertise en begeleiding die je nodig hebt om jouw doelen te bereiken met specifieke focus op performance training, krachttraining en complementaire training.

Het Essentiële van Performance Training voor Duursporters

Performance training voor duursporters is cruciaal om jouw prestaties te verbeteren binnen jouw discipline. Deze training omvat een reeks gerichte oefeningen en technieken die niet alleen je fysieke kracht verbeteren, maar ook je uithoudingsvermogen, flexibiliteit, coördinatie en mentale focus vergroten. Door de nadruk te leggen op complementaire krachttraining, mobiliteit, coördinatie en mentale focus bereiden we jouw lichaam voor op grotere uitdagingen binnen jouw discipline.

performance training Mechelen

Complementaire Training voor Sporters in Mechelen

Onze high performance gym in Mechelen is de plek om jou te begeleiden in complementaire training. Dit houdt in dat we ons richten op specifieke krachtoefeningen die jouw sportprestaties verbeteren. Of je nu je looptechniek wilt perfectioneren, je fietssnelheid wilt verhogen of je zwemvermogen wilt verbeteren, ons team van deskundige trainers staat klaar om jouw prestaties te optimaliseren.

Door middel van een functionele screening en voorafgaande anamnese brengen we jouw prestatieprofiel in beeld. met behulp van gerichte metingen bepalen we de begintoestand en zetten we een traject op in samenspraak met jou, rekening houdend met de eventuele seizoensplanning. 

Je kan trainen onder begeleiding om de basis te beheersen of zelfstandig aan de slag gaan met trainingsschema's opgesteld door één van onze performance coaches. We houden steeds contact en volgen jouw prestaties op met tussentijdse testen.

Inspanningstesten en DNA Testing

Naast onze focus op performance training bieden we bij Personal. Sportpraktijk in Mechelen ook geavanceerde inspanningstesten en DNA testing van 4Gold aan. Deze tests zijn essentieel om een dieper inzicht te krijgen in jouw lichaam en hoe het reageert op verschillende trainingsmethoden.

De inspanningstesten, zoals VO2-max en lactaatdrempeltests, meten jouw fysiologische reacties tijdens inspanning. Ze helpen ons nauwkeurig te bepalen op welke intensiteit je het beste traint voor optimale prestaties. 

Je kan kiezen voor een combinatie met DNA testing van 4Gold, die inzicht biedt in jouw genetische aanleg voor bepaalde sportprestaties, stellen we een gepersonaliseerd trainingsplan op dat aansluit bij jouw genetisch potentieel.

Deze tests vormen de sleutel tot het optimaliseren van jouw performance training. Door te begrijpen hoe jouw lichaam reageert op training, kunnen we een op maat gemaakt trainingsregime ontwerpen dat niet alleen jouw sterke punten versterkt, maar ook werkt aan jouw zwakkere schakels. Het resultaat? Een gerichte, effectieve training die jouw duursportprestaties naar nieuwe hoogten zal stuwen.

Bij Personal. Sportpraktijk begrijpen we het belang van deze gegevens bij het vormgeven van jouw trainingstraject. Door de combinatie van performance training, inspanningstesten en DNA testing van 4gold, streven we ernaar om jou te helpen jouw sportieve doelen te bereiken op een manier die uniek is voor jouw lichaam en potentieel.

Maak vandaag nog een afspraak voor een intakegesprek en ontdek hoe onze geavanceerde inspanningstesten en DNA testing van 4gold jou kunnen ondersteunen op jouw reis naar maximale duursportprestaties in Mechelen!Bij Personal. Sportpraktijk in Mechelen bieden we niet alleen performance training, maar ook geavanceerde inspanningstesten en DNA testing van 4Gold. Ontdek jouw genetisch potentieel en optimaliseer jouw training voor maximale duursportprestaties. 

Expertise van Ons Team in Mechelen

In Mechelen hebben we een toegewijd team van experts die gespecialiseerd zijn in performance training voor sporters. Met een schat aan ervaring hebben ze atleten van alle niveaus geholpen, van beginners tot professionele sporters. We begrijpen de behoeften van recreatieve en professionele atleten en streven ernaar om hen te ondersteunen bij het behalen van hun doelen met aandacht voor krachttraining, complementaire training en technieken.

performance training Mechelen

Your performance is a Personal. matter

Ben jij klaar om jouw prestaties naar nieuwe hoogten te tillen? Laten we jouw situatie in kaart brengen en bekijken hoe we jou kunnen helpen om jouw doelen te bereiken! Je kan bij Personal. Sportpraktijk steeds een gratis intakegesprek boeken bij één van onze performance trainers in Mechelen en ontdek hoe onze faciliteiten en deskundig team jou kunnen helpen om jouw prestaties naar een hoger niveau te tillen.

Boek vandaag nog jouw gratis intakegesprek voor een op maat gemaakt plan om jouw sportprestaties te verbeteren door focus op performance training, krachttraining en complementaire training.


Optimaliseer jouw duursportprestaties in Mechelen met onze expertise in performance training, krachttraining en complementaire training. Bij Personal. Sportpraktijk zijn we er trots op om jou te begeleiden naar jouw doelen met een focus op duurzaamheid en vooruitgang. Boek vandaag nog jouw gratis intakegesprek en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om jouw prestaties te verbeteren binnen jouw sport!

Het belang van performance training

Drie voordelen van Pilates

Ontdek de voordelen van Pilates, waarom is het goed, waar let je best op?

Lees meer

Everesting Challenge Monchique

Verslag van de Everesting Challenge op Serra de Monchique (Portugal - Algarve)

23 september 2023

Lees meer

Trainingsschema marathon anders bekeken

In dit artikel tonen we hoe een echt trainingsplan op maat eruit ziet en hoe een integrale aanpak de enige doelgerichte oplossing is voor jouw trainingsschema naar de marathon of halve marathon.

Lees meer

De kracht van DNA analyse

DNA analyse is een krachtige tool die kan helpen bij het begrijpen van jouw genetische samenstelling en hoe deze van invloed kan zijn op jouw prestaties en gezondheid. In deze gids leer je hoe je jouw genetische informatie kunt gebruiken om jouw doelen te bereiken.

Lees meer

5 meest voorkomende fouten bij looptechniek verbeteren

Als je regelmatig hardloopt, is het belangrijk om je looptechniek te verbeteren om blessures te voorkomen en efficiënter te kunnen lopen. In deze praktische gids leer je de 5 meest voorkomende fouten bij het hardlopen en hoe je deze kunt aanpakken om je looptechniek te verbeteren.

11 april 2023

Lees meer

Wintertraining voor fietsers: Zo blijf je in topvorm

Wintertraining voor fietsers is essentieel om fit te blijven en de prestaties te verbeteren. optimaliseer je trainingsroutine met deze gids.

Lees meer

Testen als een prof met een maximale inspanningstest INSCYD

Het INSCYD-testprotocol is een maximale inspanningstest dat wordt gebruikt om de fysiologische kenmerken van uithoudingsatleten te evalueren. Het INSCYD-testprotocol biedt waardevolle inzichten in het metabole profiel van een atleet

Lees meer

INSCYD vs klassieke maximale inspanningstest

Deze testen zijn ontworpen door Sebastian Weber die expertise heeft opgedaan bij Tony Martin, Peter Sagan, … Ze worden momenteel al door veel profploegen gebruikt en Belgian cycling.

Lees meer

Personal trainer kostprijs

Als je overweegt om een personal trainer in te huren, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn en wat je kunt verwachten. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de prijzen van personal trainers en hoe je de beste keuze kunt maken voor jouw budget en doelen.

Lees meer

Personal coaching Mechelen: 7 tips voor de gepaste coach te vinden

Op zoek naar een personal coach in Mechelen? Deze gids helpt u bij het selecteren van de juiste coach voor uw behoeften en doelen. Neem de eerste stap vandaag nog om je doelstelling te behalen.

Lees meer

Hoe houd ik mijn doelen vol?

verhoog je slaagkansen met deze 5 gouden tips

Lees meer

Mechelaar neemt deel aan epische RUN ICELAND race

Peter D.R loopt op 5 dagen 110km

Lees meer

Wat is calisthenics

Waar is het goed voor en kan ik het ook?

Lees meer

Wil jij een strakkere buik?

Ontdek onze TOP 5 oefeningen

Lees meer

Reps en sets

Hoeveel moet ik doen om mijn doel te behalen?

Lees meer

Project Leuven Centraal

Personal. werkt mee aan een integratieplan in de Leuvense gevangenis.

Lees meer

Een lopersknie oplossen in 1, 2, 3

Zo geraak je verlost of voorkom je een lopersknie

Lees meer

Verslag Everesting Challenge

26x Coll de Rates voor het goede doel. Sebert Penen (co-founder) deelt zijn ervaring met jou.

Lees meer

4 redenen waarom je pull ups zou moeten doen

Lees meer

5 redenen waarom werken met een personal coach de moeite waard is

Lees meer

Do's en don'ts bij inspanningstesten

Waarom en wanneer doe je best een inspanningstest? We geven je de beste tips mee.

Lees meer

Meer dan 1 Belg op de 3 komt bij tijdens de lockdown

Uit een enquête die werd afgenomen bij 1000 Belgen blijkt dat maar liefst 35% van de bevraagden is bijgekomen tijdens de lockdown.

Lees meer

Startgids: Waarom krachttraining voor fietsers?

Simpele krachttraining kan heel wat negatieve effecten van langdurig in het zadel zitten verhelpen. Hier zijn alvast enkele nuttige tips om de winterperiode in te gaan.

Lees meer

Haal meer uit jouw app met Personal. PRO !

Activeer Personal. PRO en krijg in jouw applicatie toegang tot een compleet kant-en-klare online oplossing voor thuis: een uitgebreide database met trainingsplannen, mindfulness apps, livestream workouts, challenges, voedingsplannen en nog veel meer!

Lees meer

Train je rijk!

Personal. introduceert met PBC (Personal. Benefit Coins) zijn eigen virtuele munt. Klanten bij Personal. kunnen coins verdienen en opsparen om uiteindelijk extra diensten aan te kopen.

Lees meer

'Zeker Sporten' maakt je sportambitie waar

De 24u/24u verzekering voor sport binnen en buiten onze praktijk.

Lees meer

Ingeschreven voor een loopevenement? Tref de nodige voorbereidingen!

Hoe bereid ik me best voor op een loopevenement zoals de Antwerp 10 miles?

Lees meer

Het belang van een fietspositie op maat

Heb je klachten op de fiets? Dan is dit niet normaal. Lees hier meer over het optimaliseren van jouw fietspositie.

Lees meer

Een burn-out door je sportapp

Beginnende sporters branden zich meer en meer op door het gebruik van sportapps. De technologie schiet vaak tekort als het aankomt op persoonlijk advies.

Lees meer

Streetstepper: getest en goedgekeurd!

Lopen zonder impact en tal van gezondheidsvoordelen? Wij gingen de test aan voor jullie!

Lees meer

Zin en onzin bij training met hartslag

Over trainen met hartslag wordt veel geschreven en beweerd. Is het wenselijk of onnodig... en wat houden de verschillende trainingszones in? In a nutshell...

Lees meer

Sports in Business: Cargill Europe Team Event

Topexecutives van Cargill, marktleider in productie van voedingsmiddeleningrediënten beleefden op 10/06 een uitzonderlijke sportieve break in Mechelen.

Lees meer

Equi-training: The horse an athlete, the rider an athlete

Het eerste integrale begeleidingscentrum voor paard en ruiter in België.

Lees meer

Core-stability training voor een beter golfspel?

Golf is hot! Maar wist je dat je door de juiste core-stability oefeningen jouw eigen prestatieniveau kan verhogen?

Lees meer

Giftrunners: Het online platform dat je beloont bij het fit worden.

Verdien unieke kortingen, gratis producten en topvoordelen als je je sportieve doelen behaalt.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x