De kracht van DNA analyse

Jouw prestaties en gezondheid verbeteren met een DNA analyse in Mechelen?

DNA analyse is een krachtige tool die kan helpen bij het begrijpen van jouw genetische samenstelling en hoe deze van invloed kan zijn op jouw prestaties en gezondheid. In deze gids leer je hoe je jouw genetische informatie kunt gebruiken om jouw doelen te bereiken en welke stappen je kunt nemen om jouw gezondheid en welzijn te verbeteren.

Met een DNA onderzoek kunnen wij als coaches en zorgverleners in Mechelen en Putte dat unieke functioneren voor je decoderen. Na de testafname ontvang je een persoonlijk rapport met de inzichten die je nodig hebt om je levensstijl, trainings- en/of revalidatieproces doelgericht aan te pakken. 

Na de test eenmalig af te nemen krijg je levenslang updates op jouw rapport. De informatie zal dus verder aangroeien zodat je meer en meer inzicht krijgt in jouw gezondheid en sportprestaties.

Na het verkrijgen van jouw resultaten kan je een gratis consult aanvragen bij onze experten in Mechelen of Putte zodat je gericht advies krijgt over wat je kan doen met de resultaten.

Heb je vragen over een DNA analyse? Contacteer ons vrijblijvend.

Wil je DNA test bestellen en een gratis consultatie hiervoor inplannen? 


Wat is DNA analyse en hoe werkt het?

DNA analyse is een proces waarbij de genetische informatie in jouw DNA wordt geanalyseerd om inzicht te krijgen in jouw genetische samenstelling. Dit wordt gedaan door het verzamelen van een monster van jouw DNA, meestal via een speekselmonster, en het analyseren van de genetische code in dat monster. Door deze analyse kunnen wetenschappers informatie verkrijgen over jouw genetische aanleg voor bepaalde eigenschappen, zoals ziekten, fysieke kenmerken en persoonlijkheidskenmerken. Deze informatie kan worden gebruikt om jouw prestaties en gezondheid te verbeteren door het maken van gepersonaliseerde aanpassingen aan jouw levensstijl en dieet.

De DNA analyses van 4GOLD test hoofdzakelijk op DNA strengen die jou informatie geven over sport, voeding, gezondheid en enkele "nice to knows". Je krijgt inzicht in jouw metabolisme, intoleranties, mineralen en vitaminen huishouding, aanleg voor bepaalde sporten, recuperatie, slaap, en nog veel meer. 

DNA analyse


Hoe kan DNA analyse helpen bij het verbeteren van prestaties en gezondheid?

DNA analyse kan helpen bij het verbeteren van prestaties en gezondheid door inzicht te geven in jouw genetische aanleg voor bepaalde eigenschappen. Met deze informatie kun je gepersonaliseerde aanpassingen maken aan jouw levensstijl en dieet om jouw doelen te bereiken. Bijvoorbeeld, als je genetisch aanleg hebt voor darmproblemen, kun je ervoor kiezen om een dieet te volgen dat rijk is aan voedingsstoffen die goed zijn voor de vertering. Of als je genetisch aanleg hebt voor een hoger risico op blessures, kun je ervoor kiezen om bepaalde oefeningen te vermijden en je te concentreren op andere activiteiten die minder belastend zijn voor jouw lichaam. Door gebruik te maken van jouw genetische informatie, kun je jouw prestaties en gezondheid optimaliseren op een manier die specifiek is voor jouw lichaam en jouw behoeften.


Welke soorten informatie kan worden verkregen uit DNA analyse?

DNA analyse kan verschillende soorten informatie opleveren, zoals informatie over genetische aanleg voor traminbaarheid VO2max, voedingsbehoeften, intoleranties, metabolisme, slaap, stress gevoeligheid, sportprestaties en meer. Door deze informatie te gebruiken, kun je jouw levensstijl en dieet aanpassen om jouw doelen te bereiken en jouw gezondheid en prestaties te verbeteren. Het is belangrijk om te onthouden dat genetische informatie slechts één factor is die van invloed kan zijn op jouw gezondheid en prestaties, en dat het belangrijk is om ook andere factoren in overweging te nemen, zoals levensstijl, omgeving en medische geschiedenis.

DNA analyse

Hoe kun je jouw genetische informatie gebruiken om jouw doelen te bereiken?

Door middel van DNA analyse kun je jouw genetische informatie gebruiken om jouw doelen te bereiken op het gebied van gezondheid en prestaties. Bijvoorbeeld, als je genetisch gezien een mindere darmflora hebt, kun je jouw dieet en levensstijl aanpassen om dit risico te verminderen. Als je genetisch gezien een hogere aanleg hebt voor het hebben van een lager metabolisme, kun je jouw dieet en lichaamsbeweging aanpassen om jouw metabolisme te stimuleren en gewicht te verliezen. Het is belangrijk om samen te werken met een professional op het gebied van DNA analyse om jouw genetische informatie op de juiste manier te interpreteren en te gebruiken om jouw doelen te bereiken.

DNA analyse

Wat zijn de mogelijke beperkingen en ethische overwegingen bij het gebruik van DNA analyse?

Hoewel DNA analyse veel voordelen biedt, zijn er ook mogelijke beperkingen en ethische overwegingen bij het gebruik ervan. Een beperking is dat DNA analyse niet altijd een volledig beeld geeft van iemands gezondheid of prestatiepotentieel, omdat het slechts een deel van de genetische informatie kan onthullen. Bovendien kunnen de resultaten van DNA analyse gevoelige informatie bevatten, zoals informatie over erfelijke ziekten, die mogelijk doorverwezen moeten worden naar een genetisch counselor. Het is belangrijk om de privacy van de genetische informatie te waarborgen en ervoor te zorgen dat deze niet wordt misbruikt voor discriminatie of andere onethische doeleinden.

De DNA analyses van 4GOLD waarmee wij werken bij Personal. Sportpraktijk bevatten deze bovenstaande zaken niet. Je krijgt vooral inzicht in hoe je jouw sportprestaties kunt optimaliseren en je gezondheid kan verbeteren. Inzichten in vitaminen en mineralen huishouding, metabolisme, recuperatie, allergieën en intoleranties, etc behoren tot de resultaten. 

De testresultaten komen steeds persoonlijk naar jou toe. Enkel en alleen op toestemming van jou kunnen wij als experten die inlezen en zo jou de nodige feedback en adviezen meegeven. Er worden verder geen enkele data of track records bijgehouden in onze archieven. Dit omwille van de privacy wetgevingen.

Meer weten over DNA analyse?

Lees ons boogartikel: "Inzichten uit DNA-analyse essentieel voor je gezondheid en prestaties"

Of lees verder op de pagina DNA-analyse

Na het afnemen van een DNA test kan je een gratis adviesgesprek inplannen bij één van onze experten in Mechelen of Putte. 

DNA analyse


De kracht van DNA analyse

Het belang van performance training

Ontgrendel jouw potentieel als duursporter in Mechelen met performance training bij Personal. Sportpraktijk. Boek nu een gratis intakegesprek!

Lees meer

Drie voordelen van Pilates

Ontdek de voordelen van Pilates, waarom is het goed, waar let je best op?

Lees meer

Everesting Challenge Monchique

Verslag van de Everesting Challenge op Serra de Monchique (Portugal - Algarve)

23 september 2023

Lees meer

Trainingsschema marathon anders bekeken

In dit artikel tonen we hoe een echt trainingsplan op maat eruit ziet en hoe een integrale aanpak de enige doelgerichte oplossing is voor jouw trainingsschema naar de marathon of halve marathon.

Lees meer

5 meest voorkomende fouten bij looptechniek verbeteren

Als je regelmatig hardloopt, is het belangrijk om je looptechniek te verbeteren om blessures te voorkomen en efficiënter te kunnen lopen. In deze praktische gids leer je de 5 meest voorkomende fouten bij het hardlopen en hoe je deze kunt aanpakken om je looptechniek te verbeteren.

11 april 2023

Lees meer

Wintertraining voor fietsers: Zo blijf je in topvorm

Wintertraining voor fietsers is essentieel om fit te blijven en de prestaties te verbeteren. optimaliseer je trainingsroutine met deze gids.

Lees meer

Testen als een prof met een maximale inspanningstest INSCYD

Het INSCYD-testprotocol is een maximale inspanningstest dat wordt gebruikt om de fysiologische kenmerken van uithoudingsatleten te evalueren. Het INSCYD-testprotocol biedt waardevolle inzichten in het metabole profiel van een atleet

Lees meer

INSCYD vs klassieke maximale inspanningstest

Deze testen zijn ontworpen door Sebastian Weber die expertise heeft opgedaan bij Tony Martin, Peter Sagan, … Ze worden momenteel al door veel profploegen gebruikt en Belgian cycling.

Lees meer

Personal trainer kostprijs

Als je overweegt om een personal trainer in te huren, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn en wat je kunt verwachten. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de prijzen van personal trainers en hoe je de beste keuze kunt maken voor jouw budget en doelen.

Lees meer

Personal coaching Mechelen: 7 tips voor de gepaste coach te vinden

Op zoek naar een personal coach in Mechelen? Deze gids helpt u bij het selecteren van de juiste coach voor uw behoeften en doelen. Neem de eerste stap vandaag nog om je doelstelling te behalen.

Lees meer

Hoe houd ik mijn doelen vol?

verhoog je slaagkansen met deze 5 gouden tips

Lees meer

Mechelaar neemt deel aan epische RUN ICELAND race

Peter D.R loopt op 5 dagen 110km

Lees meer

Wat is calisthenics

Waar is het goed voor en kan ik het ook?

Lees meer

Wil jij een strakkere buik?

Ontdek onze TOP 5 oefeningen

Lees meer

Reps en sets

Hoeveel moet ik doen om mijn doel te behalen?

Lees meer

Project Leuven Centraal

Personal. werkt mee aan een integratieplan in de Leuvense gevangenis.

Lees meer

Een lopersknie oplossen in 1, 2, 3

Zo geraak je verlost of voorkom je een lopersknie

Lees meer

Verslag Everesting Challenge

26x Coll de Rates voor het goede doel. Sebert Penen (co-founder) deelt zijn ervaring met jou.

Lees meer

4 redenen waarom je pull ups zou moeten doen

Lees meer

5 redenen waarom werken met een personal coach de moeite waard is

Lees meer

Do's en don'ts bij inspanningstesten

Waarom en wanneer doe je best een inspanningstest? We geven je de beste tips mee.

Lees meer

Meer dan 1 Belg op de 3 komt bij tijdens de lockdown

Uit een enquête die werd afgenomen bij 1000 Belgen blijkt dat maar liefst 35% van de bevraagden is bijgekomen tijdens de lockdown.

Lees meer

Startgids: Waarom krachttraining voor fietsers?

Simpele krachttraining kan heel wat negatieve effecten van langdurig in het zadel zitten verhelpen. Hier zijn alvast enkele nuttige tips om de winterperiode in te gaan.

Lees meer

Haal meer uit jouw app met Personal. PRO !

Activeer Personal. PRO en krijg in jouw applicatie toegang tot een compleet kant-en-klare online oplossing voor thuis: een uitgebreide database met trainingsplannen, mindfulness apps, livestream workouts, challenges, voedingsplannen en nog veel meer!

Lees meer

Train je rijk!

Personal. introduceert met PBC (Personal. Benefit Coins) zijn eigen virtuele munt. Klanten bij Personal. kunnen coins verdienen en opsparen om uiteindelijk extra diensten aan te kopen.

Lees meer

'Zeker Sporten' maakt je sportambitie waar

De 24u/24u verzekering voor sport binnen en buiten onze praktijk.

Lees meer

Ingeschreven voor een loopevenement? Tref de nodige voorbereidingen!

Hoe bereid ik me best voor op een loopevenement zoals de Antwerp 10 miles?

Lees meer

Het belang van een fietspositie op maat

Heb je klachten op de fiets? Dan is dit niet normaal. Lees hier meer over het optimaliseren van jouw fietspositie.

Lees meer

Een burn-out door je sportapp

Beginnende sporters branden zich meer en meer op door het gebruik van sportapps. De technologie schiet vaak tekort als het aankomt op persoonlijk advies.

Lees meer

Streetstepper: getest en goedgekeurd!

Lopen zonder impact en tal van gezondheidsvoordelen? Wij gingen de test aan voor jullie!

Lees meer

Zin en onzin bij training met hartslag

Over trainen met hartslag wordt veel geschreven en beweerd. Is het wenselijk of onnodig... en wat houden de verschillende trainingszones in? In a nutshell...

Lees meer

Sports in Business: Cargill Europe Team Event

Topexecutives van Cargill, marktleider in productie van voedingsmiddeleningrediënten beleefden op 10/06 een uitzonderlijke sportieve break in Mechelen.

Lees meer

Equi-training: The horse an athlete, the rider an athlete

Het eerste integrale begeleidingscentrum voor paard en ruiter in België.

Lees meer

Core-stability training voor een beter golfspel?

Golf is hot! Maar wist je dat je door de juiste core-stability oefeningen jouw eigen prestatieniveau kan verhogen?

Lees meer

Giftrunners: Het online platform dat je beloont bij het fit worden.

Verdien unieke kortingen, gratis producten en topvoordelen als je je sportieve doelen behaalt.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x