Performance training in Mechelen

Story telling Performance training: Multisport atleet Jakob Mignon aan het woord.

Wie is Jakob Mignon?

Mijn naam is Jakob Mignon, 34 jaar jong, papa van de coolste zoon Julien (bijna 3!), en partner/pain in the ass van mijn fantastische vriendin Charlotte. Daarnaast ben ik een enthousiaste sales professional en een uiterst gedreven multisport atleet.

Performance training Mechelen

Welke discipline beoefen je?

Als mij gevraagd wordt om mijzelf in een sportieve categorie in te delen is dit absoluut die van de duursporters. Ik beoefen, in volgorde van mijn voorkeur: fietsen, zwemmen, lopen en krachttraining - allemaal in functie van mijn doelgerichte ambitie binnen deelname aan Granfondo’s, Ultrafondo’s en Triatlonwedstrijden.

Welke plaats neemt beweging/sport in bij jou?

Sport is voor mij niet louter een vrijetijdsbesteding; het is eerder een ware levensstijl, een rode draad die mijn dagelijks bestaan doordringt. Het gepassioneerd nastreven van sportieve doelen vormt dan ook een groot deel van mijn leven. Het gaat mij daarbij niet alleen om het uitoefenen van de fysieke activiteiten aan zich, maar daarnaast ook om het noodzakelijkerwijs bewaren van een gezonde balans tussen lichaam en geest. Dit omdat ik heilig geloof dat een gezonde geest in een gezond lichaam cruciaal is voor het duurzaam behalen van zowat alle vooropgestelde doelen. Dit maakt dat ik daarom ook zaken als gezonde en afgestemde voeding, yoga en meditatie in mijn programma en sportieve doelstellingen integreer.

Performance training Mechelen

Doelen nastreven betekent resultaat gericht trainen? Wat is het nut van Performance training?

Mijn ontdekkingstocht naar performance training begon met het lezen van onderzoeksresultaten die de voordelen van (maximale) krachttraining voor duursporters en eenieders algemene gezondheid aantoonden. Deze nieuw verworven inzichten zowel als aanbevelingen uit mijn professioneel en sportief netwerk motiveerden mij om mijn krachttraining met behulp van Personal. Sportpraktijk in Mechelen naar een hoger niveau te tillen. Niet alleen heb ik bij Personal. Sportpraktijk daaropvolgend mijn kennis over krachttraining enorm weten uit te breiden, maar ook het belang ervaren van een zorgvuldige opbouw en juiste implementatie binnen mijn verdere, voornamelijk op uithouding gerichte trainingsroutine. Hun benadering wat betreft de krachttraining zelf, gekenmerkt door een goed doordachte opbouw en continue maandelijkse begeleiding, heeft mijn verwachtingen overtroffen. De handige app die ze bieden stelt me in staat mijn programma naadloos te volgen, mijn vooruitgang te delen en vragen te stellen aan mijn coach.

Bij Personal. Sportpraktijk in Mechelen voelde ik vanaf dag één een diepgaande connectie omwille van de gezamenlijke gedrevenheid en passie voor sport en beweging alsook de gebetenheid en honger naar kennis. Lara, Sebert, zowel als het gehele team in Mechelen bieden niet alleen uitstekende begeleiding maar creëren daarnaast ook een warme omgeving waar ik mij als mens en niet uitsluitend als client of sporter gezien én gehoord voel. Al heel snel voelde een volgende consultatie bij Personal. Sportpraktijk een beetje als thuiskomen. Hier ben ik geen nummer of atleet die slechts voor een specifiek aspect van zijn training verder geholpen wordt. 

Op niveau presteren vergt een zekere totaalaanpak? Hoe beleef je dit?

De complete benadering, gericht op holistische ontwikkeling, heeft een onmeetbare impact gehad op mijn dagelijks leven, mijn gezondheid en niet te vergeten, mijn sportieve prestaties.

Zo heb ik persoonlijk in de loop van de afgelopen drie jaar onder andere gebruik kunnen maken van niet alleen hun Personal. Trainers voor performance training. Hieronder een opsomming van de andere diensten waar ik in Mechelen al beroep op heb kunnen doen:

  • Een consultatie bij hun diëtiste voor sportspecifieke voedingstips.

  • Deelname aan specifieke groepslessen voor wielrenners (winter krachttraining).

  • Via een van de kiné’s ben ik van een vervelende loopblessure af geraakt.

  • Dry needling verloste mij dan weer van stressgerelateerde nekklachten.

  • Ook heb ik via hun sportarts een sportspecifieke inspanningstest met het INSCYD protocol afgelegd, een uitgebreid bloedonderzoek laten doen, en zelfs een sportmedische keuring met ECG verkregen.
  • Regelmatig geniet ik bij Personal Sportpraktijk ook van een deugddoende sportmassage.

  • Tevens heb ik een loopanalyse met Runeasi laten uitvoeren, inclusief aangepaste loop specifieke versterkende oefeningen.

  • Teneinde meer te weten te komen over mijn persoonlijke voedings do’s & dont’s heb ik een speekseltest plus DNA analyse van 4Gold gedaan.

  • En tot slot, nieuw in hun aanbod: enkele yogalessen gevolgd.

Performance training

Om deze reden zou ik Personal. Sportpraktijk in Mechelen absoluut aan iedereen willen aanraden. En dat doe ik dan ook dagelijks, bij eenieder die het wel (en soms ook niet) wil horen. Sinds de start van mijn avontuur bij Personal. Sportpraktijk, ondertussen meer dan drie jaar geleden, ben ik een absolute fan en een natuurlijke ambassadeur van het huis, en van ieder lid van hun gepassioneerde en door mij uitermate gewaardeerde team van kiné’s, trainers, dokters en diëtisten geworden.

Kortom wat maakt Performance training bij Personal. Sportpraktijk nu zo uniek voor recreatieve en semi-professionele atleten? Wat mij betreft is dat absoluut hun 360 graden aanpak: een persoonlijke benadering, specifieke ondersteuning en multidisciplinaire behandelingen (mét zeer belangrijk: onderling overleg) Gecombineerd met een fantastische infrastructuur en mensgerichte aanpak zorgt dit voor een warme ‘thuis’ zorgt voor elke sporter.

Vragen over performance training bij Personal. Sportpraktijk?


Pulso Group: 25 jaar Welzijn voor werknemers

Een mijlpaal in welzijn voor werknemers: 25 jaar Pulso Group en de opkomst van co-creatie met Personal. Sportpraktijk

16 november 2023

Webhero TV - Personal. Sportpraktijk

Maak kennis met kinesitherapeut Lara Nerinckx en performance coach Sebert Penen van Personal. Sportpraktijk in Mechelen, een multidisciplinaire praktijk voor personal & group training, kinesitherapie, voedingsbegeleiding en sportgeneeskunde.

30 mei 2023

Wat is een multidisciplinaire praktijk en wat zijn de voordelen?

Een multidisciplinaire praktijk is een plaats waarin verschillende zorgprofessionals samenwerken om patiënten uitgebreide zorg te bieden. Deze aanpak kan voordelen bieden voor zowel de patiënt als de zorgverleners. In deze post ontdek je meer over de voordelen van een multidisciplinaire praktijk.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x