Trainingsschema marathon anders bekeken

Op zoek naar begeleiding in Mechelen voor een Trainingsschema Marathon of Halve marathon?

Ben jij een gepassioneerde hardloper die klaar is om de uitdaging aan te gaan en deel te nemen aan een halve of volledige marathon? Een goede voorbereiding is essentieel voor het behalen van jouw doelen en het voorkomen van blessures. Begin er vooral tijdig aan! 

Bij Personal. Sportpraktijk begrijpen we het belang van een op maat gemaakt trainingsschema marathon of halve marathon en geven we jou de tools die je nodig hebt om jouw doel te bereiken. In dit blogbericht zullen we ingaan op onze doelgerichte aanpak op maat voor lopers. Van intake, screening en loopanalyse tot inspanningstesten, trainingsplannen en coaching en hoe al deze elementen jouw voorbereiding op een marathon kunnen verbeteren.

1. Intake en screening voor Marathon of halve Marathon

Tijdens een eerste verkennend gesprek in Mechelen, Putte of online trachten onze performance coaches door middel van een gerichte bevraging inzicht te krijgen in jouw voorhistorie, doelstellingen en medische informatie. We overlopen met jou alle coachingstrajecten en mogelijkheden om op maat te werken, rekening houdend met financieel- en tijdsbudget.

Van zodra je het coachingstraject wil starten doorlopen we een loopspecifieke screening die bestaat uit:

  • Functionele testen: core strength, mobiliteit, krachtverhoudingen in het lichaam, bewegingsanalyses, etc.
  • Looptechnische analyse: door middel van de Runeasi app en sensoren brengen we jouw looppatroon in meetbare cijfers in beeld. Met behulp van sensoren en algoritmen worden gegevens verzameld over jouw looptechniek, pasfrequentie, grondcontacttijd en nog veel meer.

Wat volgt is een rapport en advies van waaruit we in samenspraak met jou het coachingstraject gaan vormgeven. Vooraf weet je dus perfect wat we gaan doen en wat het kostenplaatje zal zijn. No strings attached ;) Jij kan je voluit geven in het behalen van jouw doelstelling, wij staan je bij in dit proces.

Wil je zelf eens horen hoe we jou kunnen helpen?

2. Trainingsschema Marathon of Halve Marathon:

Een goed gestructureerd trainingsplan is cruciaal voor het bereiken van jouw doelen op lange termijn. Bij Personal. Sportpraktijk werken we samen met ervaren coaches en trainers die expertise hebben in het ontwikkelen van trainingsplannen binnen Coachbox voor marathons en halve marathons. Onze trainingsplannen zijn op maat gemaakt, rekening houdend met jouw niveau, doelstellingen en beschikbare tijd. Of je nu een beginner bent die zijn eerste halve marathon loopt, of een ervaren hardloper die een volledige marathon wil voltooien, voor elke loper is er een aangepast trainingsschema marathon of halve marathon.

trainingsschema marathon

trainingsschema marathon

3. Loopanalyse met Runeasi:

Sinds de lancering van de innovatieve app Runeasi zagen we de voordelen van het systeem om onze trainingsplannen nog meer op maat te maken. Runeasi is een geavanceerd systeem dat gedetailleerde informatie geeft over het looppatroon van de atleet. Met behulp van sensoren en algoritmen worden gegevens verzameld over jouw looptechniek, pasfrequentie, grondcontacttijd en nog veel meer. 

Deze informatie is van onschatbare waarde bij het analyseren van jouw loopstijl en het identificeren van mogelijke zwakke schakels tijdens de screening. Door inzicht te krijgen in deze data kunnen wij het trainingsplan nog meer op maat afwerken. 

trainingsschema marathon

4. Persoonlijk advies en oefenstof:

Met de gegevens die we verkrijgen via de loopanalyse van Runeasi en de functionele screening kunnen onze performance coaches gericht advies en oefenstof aanreiken via Physitrack om jouw prestaties te verbeteren of loopblessures aan te pakken. Of het nu gaat om het corrigeren van jouw looptechniek, het verhogen van de pasfrequentie of het versterken van specifieke spiergroepen, wij bieden jou de begeleiding die je nodig heeft. Dit gepersonaliseerde advies stelt je in staat om efficiënter en blessurevrij te lopen, en jouw doelen te bereiken.

Heb je nood aan wat meer begeleiding om vooruitgang te boeken in deze oefenstof dan kunnen we maandelijks een privé training inplannen in Mechelen of Putte waar we een nieuwe set van oefeningen uitleggen en uitvoeren samen met jou. Zo weet je wat je moet doen bij elke oefening zodat je optimale vooruitgang kan nastreven.

trainingsschema marathon


5. Inspanningstest voor optimale prestaties:

Naast loopanalyses bieden we ook inspanningstesten aan bij Personal. Sportpraktijk via ons Sportlab Putte of in onze Sportpraktijk te Mechelen. Een inspanningstest meet jouw hartslag, ademhaling en lactaatwaarden tijdens het hardlopen. Deze informatie geeft inzicht in jouw huidige conditieniveau en helpt bij het bepalen van de trainingszones. Met behulp van deze test kunnen we het trainingsplan verder optimaliseren en ervoor zorgen dat je op het juiste intensiteitsniveau traint om jouw prestaties te verbeteren.

Ben je een gevorderd atleet die op zoek is naar nog meer gerichte trainingsmogelijkheden? Dan kan je kiezen voor het INSCYD testprotocol. Qua kostprijs ligt deze inspanningstest wel hoger dan een gewone maximale inspanningstest maar de output geeft gedetailleerde informatie weer over wat en hoeveel je moet eten op welke snelheden. Met deze data kan je in overleg met onze performance coaches een gedetailleerd pacing plan opmaken voor de marathon of halve marathon, inclusief hoeveel je moet drinken en eten en hoeveel je deze voedingsmiddelen moet doseren.

trainingsschema marathon

trainingsschema marathon


Samengevat:

Bij Personal. Sportpraktijk begrijpen we dat een goede voorbereiding de sleutel is tot succes bij het lopen van een halve of volledige marathon. Echt maatwerk zit hem in de details en het kiezen voor de juiste partners en technologie. 

Wil je even kennismaken in Mechelen of Putte en te weten komen hoe we jou kunnen helpen?


Trainingsschema marathon anders bekeken

Het belang van performance training

Ontgrendel jouw potentieel als duursporter in Mechelen met performance training bij Personal. Sportpraktijk. Boek nu een gratis intakegesprek!

Lees meer

Drie voordelen van Pilates

Ontdek de voordelen van Pilates, waarom is het goed, waar let je best op?

Lees meer

Everesting Challenge Monchique

Verslag van de Everesting Challenge op Serra de Monchique (Portugal - Algarve)

23 september 2023

Lees meer

De kracht van DNA analyse

DNA analyse is een krachtige tool die kan helpen bij het begrijpen van jouw genetische samenstelling en hoe deze van invloed kan zijn op jouw prestaties en gezondheid. In deze gids leer je hoe je jouw genetische informatie kunt gebruiken om jouw doelen te bereiken.

Lees meer

5 meest voorkomende fouten bij looptechniek verbeteren

Als je regelmatig hardloopt, is het belangrijk om je looptechniek te verbeteren om blessures te voorkomen en efficiënter te kunnen lopen. In deze praktische gids leer je de 5 meest voorkomende fouten bij het hardlopen en hoe je deze kunt aanpakken om je looptechniek te verbeteren.

11 april 2023

Lees meer

Wintertraining voor fietsers: Zo blijf je in topvorm

Wintertraining voor fietsers is essentieel om fit te blijven en de prestaties te verbeteren. optimaliseer je trainingsroutine met deze gids.

Lees meer

Testen als een prof met een maximale inspanningstest INSCYD

Het INSCYD-testprotocol is een maximale inspanningstest dat wordt gebruikt om de fysiologische kenmerken van uithoudingsatleten te evalueren. Het INSCYD-testprotocol biedt waardevolle inzichten in het metabole profiel van een atleet

Lees meer

INSCYD vs klassieke maximale inspanningstest

Deze testen zijn ontworpen door Sebastian Weber die expertise heeft opgedaan bij Tony Martin, Peter Sagan, … Ze worden momenteel al door veel profploegen gebruikt en Belgian cycling.

Lees meer

Personal trainer kostprijs

Als je overweegt om een personal trainer in te huren, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn en wat je kunt verwachten. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de prijzen van personal trainers en hoe je de beste keuze kunt maken voor jouw budget en doelen.

Lees meer

Personal coaching Mechelen: 7 tips voor de gepaste coach te vinden

Op zoek naar een personal coach in Mechelen? Deze gids helpt u bij het selecteren van de juiste coach voor uw behoeften en doelen. Neem de eerste stap vandaag nog om je doelstelling te behalen.

Lees meer

Hoe houd ik mijn doelen vol?

verhoog je slaagkansen met deze 5 gouden tips

Lees meer

Mechelaar neemt deel aan epische RUN ICELAND race

Peter D.R loopt op 5 dagen 110km

Lees meer

Wat is calisthenics

Waar is het goed voor en kan ik het ook?

Lees meer

Wil jij een strakkere buik?

Ontdek onze TOP 5 oefeningen

Lees meer

Reps en sets

Hoeveel moet ik doen om mijn doel te behalen?

Lees meer

Project Leuven Centraal

Personal. werkt mee aan een integratieplan in de Leuvense gevangenis.

Lees meer

Een lopersknie oplossen in 1, 2, 3

Zo geraak je verlost of voorkom je een lopersknie

Lees meer

Verslag Everesting Challenge

26x Coll de Rates voor het goede doel. Sebert Penen (co-founder) deelt zijn ervaring met jou.

Lees meer

4 redenen waarom je pull ups zou moeten doen

Lees meer

5 redenen waarom werken met een personal coach de moeite waard is

Lees meer

Do's en don'ts bij inspanningstesten

Waarom en wanneer doe je best een inspanningstest? We geven je de beste tips mee.

Lees meer

Meer dan 1 Belg op de 3 komt bij tijdens de lockdown

Uit een enquête die werd afgenomen bij 1000 Belgen blijkt dat maar liefst 35% van de bevraagden is bijgekomen tijdens de lockdown.

Lees meer

Startgids: Waarom krachttraining voor fietsers?

Simpele krachttraining kan heel wat negatieve effecten van langdurig in het zadel zitten verhelpen. Hier zijn alvast enkele nuttige tips om de winterperiode in te gaan.

Lees meer

Haal meer uit jouw app met Personal. PRO !

Activeer Personal. PRO en krijg in jouw applicatie toegang tot een compleet kant-en-klare online oplossing voor thuis: een uitgebreide database met trainingsplannen, mindfulness apps, livestream workouts, challenges, voedingsplannen en nog veel meer!

Lees meer

Train je rijk!

Personal. introduceert met PBC (Personal. Benefit Coins) zijn eigen virtuele munt. Klanten bij Personal. kunnen coins verdienen en opsparen om uiteindelijk extra diensten aan te kopen.

Lees meer

'Zeker Sporten' maakt je sportambitie waar

De 24u/24u verzekering voor sport binnen en buiten onze praktijk.

Lees meer

Ingeschreven voor een loopevenement? Tref de nodige voorbereidingen!

Hoe bereid ik me best voor op een loopevenement zoals de Antwerp 10 miles?

Lees meer

Het belang van een fietspositie op maat

Heb je klachten op de fiets? Dan is dit niet normaal. Lees hier meer over het optimaliseren van jouw fietspositie.

Lees meer

Een burn-out door je sportapp

Beginnende sporters branden zich meer en meer op door het gebruik van sportapps. De technologie schiet vaak tekort als het aankomt op persoonlijk advies.

Lees meer

Streetstepper: getest en goedgekeurd!

Lopen zonder impact en tal van gezondheidsvoordelen? Wij gingen de test aan voor jullie!

Lees meer

Zin en onzin bij training met hartslag

Over trainen met hartslag wordt veel geschreven en beweerd. Is het wenselijk of onnodig... en wat houden de verschillende trainingszones in? In a nutshell...

Lees meer

Sports in Business: Cargill Europe Team Event

Topexecutives van Cargill, marktleider in productie van voedingsmiddeleningrediënten beleefden op 10/06 een uitzonderlijke sportieve break in Mechelen.

Lees meer

Equi-training: The horse an athlete, the rider an athlete

Het eerste integrale begeleidingscentrum voor paard en ruiter in België.

Lees meer

Core-stability training voor een beter golfspel?

Golf is hot! Maar wist je dat je door de juiste core-stability oefeningen jouw eigen prestatieniveau kan verhogen?

Lees meer

Giftrunners: Het online platform dat je beloont bij het fit worden.

Verdien unieke kortingen, gratis producten en topvoordelen als je je sportieve doelen behaalt.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x