Drie voordelen van Pilates

Drie voordelen van Pilates op een rijtje

Wil je werken aan een sterker lichaam, een betere houding en rugpijn verminderen? Pilates kan de oplossing zijn! Lees hier waarom Pilates bij Personal Sportpraktijk in Mechelen een geweldige keuze is.

Pilates is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en dat is niet zonder reden. Deze vorm van lichaamsbeweging, die zowel als groepsles en op individuele basis kan worden beoefend, biedt talloze voordelen voor je fysieke gezondheid en welzijn. In dit artikel gaan we dieper in op waarom Pilates bij Personal Sportpraktijk in Mechelen zo goed is voor je, wat het met je lichaam doet, hoe vaak je het idealiter zou moeten doen, en of er risico's aan verbonden zijn.

Pilates Mechelen

Waarom is Pilates goed voor je?

Pilates is een oefenmethode die gericht is op het versterken van je 'core', oftewel je kernspieren. Deze spieren vormen het centrum van je lichaam en zijn essentieel voor een goede houding, stabiliteit en het voorkomen van rugpijn. Door regelmatig Pilates te beoefenen, kun je:

  1. Een Sterker Lichaam Ontwikkelen: Pilates richt zich op het versterken van de dieperliggende spieren in je buik, rug en bekken. Dit leidt tot een sterker en strakker lichaam.

  2. Verbeterde Houding: Pilates legt de nadruk op lichaamsbewustzijn en juiste uitlijning. Dit helpt je om een betere houding te ontwikkelen, zowel tijdens het sporten als in het dagelijks leven.

  3. Rugpijn Verminderen: Door de core te versterken en de flexibiliteit te vergroten, kan Pilates helpen bij het verminderen van rugpijn en het voorkomen van toekomstige problemen.

Hoe vaak moet je Pilates doen?

De ideale frequentie voor Pilates hangt af van je doelen en je huidige conditie. Over het algemeen wordt aanbevolen om minstens twee tot drie keer per week Pilates te beoefenen om zichtbare resultaten te behalen. Bij Personal Sportpraktijk in Mechelen kun je profiteren van zowel groepslessen als individuele sessies, zodat je een schema kunt vinden dat bij jouw behoeften past.

Pilates Mechelen

Zijn er risico's verbonden aan Pilates?

Pilates is over het algemeen een veilige vorm van lichaamsbeweging, maar het is belangrijk om de oefeningen correct uit te voeren om blessures te voorkomen. Daarom is het raadzaam om Pilates te doen onder begeleiding van een ervaren instructeur. Isabel van Pilates Mechelen is een ervaren instructor met de juiste opleiding en background. Isabel kan je helpen om de juiste technieken te leren en ervoor zorgen dat je de oefeningen veilig uitvoert.

In conclusie, Pilates is een uitstekende manier om je lichaam sterker te maken, je houding te verbeteren en rugpijn te verminderen. Bij Personal Sportpraktijk in Mechelen kun je genieten van professionele begeleiding en groepslessen om deze voordelen te benutten. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met Pilates en investeer in een gezonder, sterker lichaam!

Pilates bij Personal. Sportpraktijk in Mechelen

Vanaf maandag 6 november '23 kan je terecht bij Personal. Sportpraktijk in Mechelen voor Pilates lessen op maandag. In de toekomst wordt dit aanbod verder uitgebreid samen met instructor Isabel

De Pilates lessen zijn vaste lessenreeksen van 7 opeenvolgende lessen voor 115 EUR * en gaan wekelijks door op maandag:

  • 18u30-19u30 (beginner)
  • 19u30-20u30 (beginner)
  • 20u30-21u30 (gevorderd)

*Deze beurten zijn niet combineerbaar met de 10-beurtenkaarten van Personal. Sportpraktijk.

Drie voordelen van Pilates

Het belang van performance training

Ontgrendel jouw potentieel als duursporter in Mechelen met performance training bij Personal. Sportpraktijk. Boek nu een gratis intakegesprek!

Lees meer

Everesting Challenge Monchique

Verslag van de Everesting Challenge op Serra de Monchique (Portugal - Algarve)

23 september 2023

Lees meer

Trainingsschema marathon anders bekeken

In dit artikel tonen we hoe een echt trainingsplan op maat eruit ziet en hoe een integrale aanpak de enige doelgerichte oplossing is voor jouw trainingsschema naar de marathon of halve marathon.

Lees meer

De kracht van DNA analyse

DNA analyse is een krachtige tool die kan helpen bij het begrijpen van jouw genetische samenstelling en hoe deze van invloed kan zijn op jouw prestaties en gezondheid. In deze gids leer je hoe je jouw genetische informatie kunt gebruiken om jouw doelen te bereiken.

Lees meer

5 meest voorkomende fouten bij looptechniek verbeteren

Als je regelmatig hardloopt, is het belangrijk om je looptechniek te verbeteren om blessures te voorkomen en efficiënter te kunnen lopen. In deze praktische gids leer je de 5 meest voorkomende fouten bij het hardlopen en hoe je deze kunt aanpakken om je looptechniek te verbeteren.

11 april 2023

Lees meer

Wintertraining voor fietsers: Zo blijf je in topvorm

Wintertraining voor fietsers is essentieel om fit te blijven en de prestaties te verbeteren. optimaliseer je trainingsroutine met deze gids.

Lees meer

Testen als een prof met een maximale inspanningstest INSCYD

Het INSCYD-testprotocol is een maximale inspanningstest dat wordt gebruikt om de fysiologische kenmerken van uithoudingsatleten te evalueren. Het INSCYD-testprotocol biedt waardevolle inzichten in het metabole profiel van een atleet

Lees meer

INSCYD vs klassieke maximale inspanningstest

Deze testen zijn ontworpen door Sebastian Weber die expertise heeft opgedaan bij Tony Martin, Peter Sagan, … Ze worden momenteel al door veel profploegen gebruikt en Belgian cycling.

Lees meer

Personal trainer kostprijs

Als je overweegt om een personal trainer in te huren, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn en wat je kunt verwachten. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de prijzen van personal trainers en hoe je de beste keuze kunt maken voor jouw budget en doelen.

Lees meer

Personal coaching Mechelen: 7 tips voor de gepaste coach te vinden

Op zoek naar een personal coach in Mechelen? Deze gids helpt u bij het selecteren van de juiste coach voor uw behoeften en doelen. Neem de eerste stap vandaag nog om je doelstelling te behalen.

Lees meer

Hoe houd ik mijn doelen vol?

verhoog je slaagkansen met deze 5 gouden tips

Lees meer

Mechelaar neemt deel aan epische RUN ICELAND race

Peter D.R loopt op 5 dagen 110km

Lees meer

Wat is calisthenics

Waar is het goed voor en kan ik het ook?

Lees meer

Wil jij een strakkere buik?

Ontdek onze TOP 5 oefeningen

Lees meer

Reps en sets

Hoeveel moet ik doen om mijn doel te behalen?

Lees meer

Project Leuven Centraal

Personal. werkt mee aan een integratieplan in de Leuvense gevangenis.

Lees meer

Een lopersknie oplossen in 1, 2, 3

Zo geraak je verlost of voorkom je een lopersknie

Lees meer

Verslag Everesting Challenge

26x Coll de Rates voor het goede doel. Sebert Penen (co-founder) deelt zijn ervaring met jou.

Lees meer

4 redenen waarom je pull ups zou moeten doen

Lees meer

5 redenen waarom werken met een personal coach de moeite waard is

Lees meer

Do's en don'ts bij inspanningstesten

Waarom en wanneer doe je best een inspanningstest? We geven je de beste tips mee.

Lees meer

Meer dan 1 Belg op de 3 komt bij tijdens de lockdown

Uit een enquête die werd afgenomen bij 1000 Belgen blijkt dat maar liefst 35% van de bevraagden is bijgekomen tijdens de lockdown.

Lees meer

Startgids: Waarom krachttraining voor fietsers?

Simpele krachttraining kan heel wat negatieve effecten van langdurig in het zadel zitten verhelpen. Hier zijn alvast enkele nuttige tips om de winterperiode in te gaan.

Lees meer

Haal meer uit jouw app met Personal. PRO !

Activeer Personal. PRO en krijg in jouw applicatie toegang tot een compleet kant-en-klare online oplossing voor thuis: een uitgebreide database met trainingsplannen, mindfulness apps, livestream workouts, challenges, voedingsplannen en nog veel meer!

Lees meer

Train je rijk!

Personal. introduceert met PBC (Personal. Benefit Coins) zijn eigen virtuele munt. Klanten bij Personal. kunnen coins verdienen en opsparen om uiteindelijk extra diensten aan te kopen.

Lees meer

'Zeker Sporten' maakt je sportambitie waar

De 24u/24u verzekering voor sport binnen en buiten onze praktijk.

Lees meer

Ingeschreven voor een loopevenement? Tref de nodige voorbereidingen!

Hoe bereid ik me best voor op een loopevenement zoals de Antwerp 10 miles?

Lees meer

Het belang van een fietspositie op maat

Heb je klachten op de fiets? Dan is dit niet normaal. Lees hier meer over het optimaliseren van jouw fietspositie.

Lees meer

Een burn-out door je sportapp

Beginnende sporters branden zich meer en meer op door het gebruik van sportapps. De technologie schiet vaak tekort als het aankomt op persoonlijk advies.

Lees meer

Streetstepper: getest en goedgekeurd!

Lopen zonder impact en tal van gezondheidsvoordelen? Wij gingen de test aan voor jullie!

Lees meer

Zin en onzin bij training met hartslag

Over trainen met hartslag wordt veel geschreven en beweerd. Is het wenselijk of onnodig... en wat houden de verschillende trainingszones in? In a nutshell...

Lees meer

Sports in Business: Cargill Europe Team Event

Topexecutives van Cargill, marktleider in productie van voedingsmiddeleningrediënten beleefden op 10/06 een uitzonderlijke sportieve break in Mechelen.

Lees meer

Equi-training: The horse an athlete, the rider an athlete

Het eerste integrale begeleidingscentrum voor paard en ruiter in België.

Lees meer

Core-stability training voor een beter golfspel?

Golf is hot! Maar wist je dat je door de juiste core-stability oefeningen jouw eigen prestatieniveau kan verhogen?

Lees meer

Giftrunners: Het online platform dat je beloont bij het fit worden.

Verdien unieke kortingen, gratis producten en topvoordelen als je je sportieve doelen behaalt.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x