Wat is een multidisciplinaire praktijk en wat zijn de voordelen?

Personal. Sportpraktijk - een multidisciplinaire praktijk in Mechelen en Putte sinds 2016

Een multidisciplinaire sportpraktijk als Personal. is een praktijk waarin verschillende zorgprofessionals samenwerken om patiënten en klanten uitgebreide zorg of begeleiding te bieden. Deze aanpak kan voordelen bieden voor zowel de klant/patiënt als de zorgverleners. In deze post ontdek je meer over de voordelen van een multidisciplinaire praktijk.


Wat is een multidisciplinaire praktijk?

Een multidisciplinaire praktijk is een zorginstelling waarin verschillende zorgprofessionals samenwerken om patiënten uitgebreide zorg te bieden. Bij Personal. Sportpraktijk in Mechelen en Putte werken personal trainers, (sport-)kinesisten,  diëtisten en sportartsen samen. Door deze samenwerking kunnen patiënten en klanten een breed scala aan zorg ontvangen die is afgestemd op hun individuele behoeften en omstandigheden. Dit kan leiden tot betere resultaten en een hogere kwaliteit van zorg.

Bij Personal. Sportpraktijk is dan ook ieder verhaal uniek. Dit vereist steeds een persoonlijke en doelgerichte aanpak. Bij elke case bespreken we samen met jou welke professionals jou het beste kunnen helpen. 


Wat zijn de voordelen van een multidisciplinaire praktijk voor patiënten?

Een multidisciplinaire praktijk biedt verschillende voordelen voor patiënten:

  1. Ten eerste kunnen patiënten profiteren van een uitgebreidere en meer holistische benadering van zorg, waarbij verschillende zorgprofessionals samenwerken om hun gezondheid te verbeteren. Dit kan leiden tot betere resultaten en een hogere kwaliteit van leven voor patiënten. 
  2. Bovendien kan een multidisciplinaire praktijk de toegang tot zorg verbeteren, omdat patiënten meerdere zorgprofessionals op één locatie kunnen zien. Dit kan ook de coördinatie van zorg verbeteren en de kans op miscommunicatie tussen verschillende zorgverleners verminderen. 
  3. Ten slotte kan een multidisciplinaire praktijk de kosten van zorg verlagen, omdat patiënten minder vaak naar verschillende locaties hoeven te reizen en minder vaak herhaalde tests en procedures hoeven te ondergaan.

Neem eens een kijkje in onze lijst van diensten en ontdek wat Personal. Sportpraktijk jou kan bieden in Mechelen en Putte.


Hoe werkt een multidisciplinaire praktijk in de praktijk?

In een multidisciplinaire praktijk werken verschillende zorgprofessionals samen om uitgebreide zorg aan patiënten te bieden. Patiënten kunnen een afspraak maken met een van deze zorgprofessionals en indien nodig worden doorverwezen naar andere professionals in de praktijk. Door deze samenwerking kunnen patiënten profiteren van een meer holistische benadering van zorg en kunnen zorgprofessionals beter samenwerken om de gezondheid van de patiënt te verbeteren.

bij Personal. Sportpraktijk werken alle professionals binnen één en dezelfde software. Waarbij er voor elke klant of patiënt een EPD (elektronisch Patiënten Dossier) wordt bijgehouden. Wanneer verschillende experten bij één case worden betrokken moet de klant of patiënt dus niet steeds hetzelfde verhaal terug opnieuw doen. Op deze manier vermijden we ook situaties waarbij de klant of patiënt steeds dezelfde tests moet doorlopen alvorens een advies te krijgen.

Alle teamleden bij Personal. Sportpraktijk in Mechelen en Putte delen ook dezelfde visie. Al onze opvattingen over gezondheid en welzijn liggen daarom ook in dezelfde lijn. 

multidisciplinaire praktijkHoe vind je een goede multidisciplinaire praktijk?

Het vinden van een goede multidisciplinaire praktijk kan lastig zijn, maar er zijn een paar dingen waar je op kunt letten. 

  1. Zoek naar praktijken die een breed scala aan zorgprofessionals hebben en die samenwerken om uitgebreide zorg aan te bieden. 
  2. Vraag ook naar de ervaring en kwalificaties van de zorgprofessionals en of ze gespecialiseerd zijn in bepaalde gebieden. 
  3. Het is ook belangrijk om te kijken naar de locatie en openingstijden van de praktijk, zodat het gemakkelijk is om afspraken te maken. 
  4. Tot slot kun je ook online beoordelingen en aanbevelingen van andere patiënten bekijken om een idee te krijgen van de kwaliteit van de zorg die wordt geboden.

Een multidisciplinaire praktijk brengt creativiteit

Wanneer je verschillende mensen samenbrengt met dezelfde passie dan ontstaan er meestal heel mooie verhalen. Willen deze professionals onderling het beste uit elkaar halen en voor die extra mile gaan? Dan ontstaat pas de magie! 

Tal van praktijk zijn vandaag de dag aanwezig op social media, waar ze gratis kennis en waarde delen aan hun volgers en cliënteel. Een uitstekende vorm om mensen die nood hebben aan hulp te inspireren en zelfs te helpen. 

Bij Personal. Sportpraktijk kan je zelfs gratis lid worden van onze online community: PR:SNL Academy. Deze online community werd in het leven geroepen eind 2022 om volgers, klanten en patiënten samen te brengen op een afgesloten platform waar je kan leren, connecteren, deelnemen aan challenges en nog veel meer. 

multidisciplinaire praktijk

Verder kan je sinds 2021 deelnemen aan social rides en events van onze fietscommunity. We organiseren maandelijks een social ride in Mechelen en tijdens de winter maanden houden we deze ritten online via Zwift. Social rides zijn gratis en toegankelijk voor elk niveau. 

Verder houden we ook speciale events en zelfs buitenlandse fietsreizen. 

Sinds 2023 hebben we met Personal. Sportpraktijk hier een loopcommunity aan toegevoegd. Je kan met ons meelopen elke zondagochtend om 11u15 in het vrijbroekpark te Mechelen. Met dezelfde insteek: samen weg, samen thuis. 

Wat zeggen klanten over onze multidisciplinaire praktijk in Mechelen en Putte?


Wat is een multidisciplinaire praktijk en wat zijn de voordelen?

Performance training in Mechelen

Granfondo-, Ultrafondo renner en triatleet Jakob Mignon vertelt zijn verhaal met Performance training bij Personal. Sportpraktijk.

Lees meer

Pulso Group: 25 jaar Welzijn voor werknemers

Een mijlpaal in welzijn voor werknemers: 25 jaar Pulso Group en de opkomst van co-creatie met Personal. Sportpraktijk

16 november 2023

Lees meer

Webhero TV - Personal. Sportpraktijk

Maak kennis met kinesitherapeut Lara Nerinckx en performance coach Sebert Penen van Personal. Sportpraktijk in Mechelen, een multidisciplinaire praktijk voor personal & group training, kinesitherapie, voedingsbegeleiding en sportgeneeskunde.

30 mei 2023

Lees meer

Ze zeggen dat kreunen je prestatie bevordert

Wij onderzochten tijdens het VTM programma "Ze zeggen dat" of kreunen tijdens het sporten de prestatie bevordert.

Lees meer

Van Noord naar Zuid: Personal. Mechelen verhuist!

Een nieuwe locatie én een pas gebouwde en duurzame praktijk voor Personal. Mechelen! Lees hier alles over onze nieuwe start te Mechelen Zuid en hoe we bouwden met duurzame materialen. Grote opening in oktober 2020! Come one, come all!

Lees meer

Personal.ities of the Month: AUGUSTUS

Dit is Elke, sinds 2016 vaste klant bij Personal. en een powervrouw om naar op te kijken. Zij combineert een eigen bedrijf, gezinsleven met twee dochters en sport alsof het niks is, chapeau! Daarom is zij onze Personal.ity of the Month: AUGUSTUS!

Lees meer

Dream it, team it!

Onze copywriter Jozefien schetst een beeld van hoe ons nieuw team van start ging en legt uit waarom zij, als leek, deze sportcoaches, kinesisten en voedingsconsulenten met plezier en aandrang aanbeveelt!

Lees meer

Personal.ities of the Month: JULI

Charlotte & Maarten: een van de mooiste love stories binnen Personal. ! Daarom zijn zij onze Personal.ities of the Month: JULI!

Lees meer

Personal.ity of the Month: MEI

Dit is Sam: hij kwam aankloppen bij Personal. voor hulp omtrent zijn gevecht met het syndroom van Guillain-Barré. Lees hier zijn moedig verhaal!

Lees meer

Personal.ity of the Month: MAART

Bart Van Acker: Een sterke bedrijfsleider met een stevige sportmicroob schopte het deze maand tot de 4 genomineerden voor "Jong Ondernemer van het Jaar 2019 in Antwerpen".

Lees meer

Geslaagd voor politieproeven

Recensie van Lene, een van onze klanten.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x