Geslaagd voor politieproeven

In het voorjaar kregen we een mailtje binnen van een vastberaden jonge huismoeder...

Lene wou en zou een loopbaan switch doen! En niet van de minste.. De school zou ze inruilen voor de arm der wet. Alleen... moesten we daarvoor door de fysieke proeven geraken. Toen we haar tijdens het intake gesprek vroegen hoelang ze op dit moment kon joggen kwam het antwoord: "Niet... en ook last van zwakke knieën en enkels."

 

This is how we did it:

 

We begonnen met het analyseren van de basisconditie en de inhoud van het parcours waarvoor ze moest slagen. Via een doelgerichte trainingsopbouw wisten we op een 10-tal weken een degelijke basisconditie te verwerven. Kracht, snelheid, lenigheid, balans, coördinatie en uithouding kwamen in gevarieerde trainingen aan bod.

Na 10 weken beslisten we om de testen van de politie nog even uit te stellen. Een eerlijk advies, we waren nog net niet klaar voor de proeven... We trainden nog een aantal weken intensief door en gingen het parcours ook inoefenen op de politieschool. Op dat moment overschreden we nog maar net de tijdslimiet.

 

Enkele weken later kreeg ik dan het, verwachte, maar verlossende, bericht: "Sebert, ik ben nog eens gaan oefenen met een vriendin en ik heb het gehaald!" Nu op naar de proef zelf...

 

Gisterenavond (29/11) kregen we uiteindelijk volgend mailtje binnen van Lene, mooi verhaal:

 

"Mijn droom is om een job bij de politie uit te oefenen. Om bij de politie binnen te geraken, moet je slagen voor 4 selectie proeven, waaronder de fysieke proef.
Mijn fysiek was 0,0%. Door mij 15 weken intensief te laten begeleiden door jou, heb ik op korte tijd een topconditie gekweekt. Wat was ik gelukkig de dag dat ik slaagde voor de eerste selectie proef. Zonder jou, Sebert, was dit me niet gelukt. Ik ben een doorzetter, maar die extra stimulans, die extra ondersteuning, die professionele begeleiding, ... heeft ervoor gezorgd dat ik in 3 min 10 het parcours voor de fysieke proef heb kunnen afleggen.
Ontzettend bedankt om er voor mij te zijn, op het moment dat ik je nodig had!
Mijn fysiek is nog steeds uitstekend! Ik sport 2 maal in de week en ben ervan overtuigd dat ik dit ook ga nodig hebben tijdens de opleiding tot inspecteur. Mijn moto: waar een wil is, is een weg, kwam tijdens de fysieke proef ook van toepassing.

Bij deze wil je ook meegeven dat ik op 17 december de derde proef (examencommissie) mag afleggen. Daarna nog de medische keuring."


Prachtig voorbeeld van doorzettingsvermogen en gezonde ambitie.

Een dikke proficiat Lene. Vanuit het hele team van MY PERSONAL COACH - MECHELEN wensen wij jou veel succes op de examencommissie op 17/12!


Performance training in Mechelen

Granfondo-, Ultrafondo renner en triatleet Jakob Mignon vertelt zijn verhaal met Performance training bij Personal. Sportpraktijk.

Lees meer

Pulso Group: 25 jaar Welzijn voor werknemers

Een mijlpaal in welzijn voor werknemers: 25 jaar Pulso Group en de opkomst van co-creatie met Personal. Sportpraktijk

16 november 2023

Lees meer

Webhero TV - Personal. Sportpraktijk

Maak kennis met kinesitherapeut Lara Nerinckx en performance coach Sebert Penen van Personal. Sportpraktijk in Mechelen, een multidisciplinaire praktijk voor personal & group training, kinesitherapie, voedingsbegeleiding en sportgeneeskunde.

30 mei 2023

Lees meer

Wat is een multidisciplinaire praktijk en wat zijn de voordelen?

Een multidisciplinaire praktijk is een plaats waarin verschillende zorgprofessionals samenwerken om patiënten uitgebreide zorg te bieden. Deze aanpak kan voordelen bieden voor zowel de patiënt als de zorgverleners. In deze post ontdek je meer over de voordelen van een multidisciplinaire praktijk.

Lees meer

Ze zeggen dat kreunen je prestatie bevordert

Wij onderzochten tijdens het VTM programma "Ze zeggen dat" of kreunen tijdens het sporten de prestatie bevordert.

Lees meer

Van Noord naar Zuid: Personal. Mechelen verhuist!

Een nieuwe locatie én een pas gebouwde en duurzame praktijk voor Personal. Mechelen! Lees hier alles over onze nieuwe start te Mechelen Zuid en hoe we bouwden met duurzame materialen. Grote opening in oktober 2020! Come one, come all!

Lees meer

Personal.ities of the Month: AUGUSTUS

Dit is Elke, sinds 2016 vaste klant bij Personal. en een powervrouw om naar op te kijken. Zij combineert een eigen bedrijf, gezinsleven met twee dochters en sport alsof het niks is, chapeau! Daarom is zij onze Personal.ity of the Month: AUGUSTUS!

Lees meer

Dream it, team it!

Onze copywriter Jozefien schetst een beeld van hoe ons nieuw team van start ging en legt uit waarom zij, als leek, deze sportcoaches, kinesisten en voedingsconsulenten met plezier en aandrang aanbeveelt!

Lees meer

Personal.ities of the Month: JULI

Charlotte & Maarten: een van de mooiste love stories binnen Personal. ! Daarom zijn zij onze Personal.ities of the Month: JULI!

Lees meer

Personal.ity of the Month: MEI

Dit is Sam: hij kwam aankloppen bij Personal. voor hulp omtrent zijn gevecht met het syndroom van Guillain-Barré. Lees hier zijn moedig verhaal!

Lees meer

Personal.ity of the Month: MAART

Bart Van Acker: Een sterke bedrijfsleider met een stevige sportmicroob schopte het deze maand tot de 4 genomineerden voor "Jong Ondernemer van het Jaar 2019 in Antwerpen".

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x