Geslaagd voor politieproeven

In het voorjaar kregen we een mailtje binnen van een vastberaden jonge huismoeder...

Lene wou en zou een loopbaan switch doen! En niet van de minste.. De school zou ze inruilen voor de arm der wet. Alleen... moesten we daarvoor door de fysieke proeven geraken. Toen we haar tijdens het intake gesprek vroegen hoelang ze op dit moment kon joggen kwam het antwoord: "Niet... en ook last van zwakke knieën en enkels."

 

This is how we did it:

 

We begonnen met het analyseren van de basisconditie en de inhoud van het parcours waarvoor ze moest slagen. Via een doelgerichte trainingsopbouw wisten we op een 10-tal weken een degelijke basisconditie te verwerven. Kracht, snelheid, lenigheid, balans, coördinatie en uithouding kwamen in gevarieerde trainingen aan bod.

Na 10 weken beslisten we om de testen van de politie nog even uit te stellen. Een eerlijk advies, we waren nog net niet klaar voor de proeven... We trainden nog een aantal weken intensief door en gingen het parcours ook inoefenen op de politieschool. Op dat moment overschreden we nog maar net de tijdslimiet.

 

Enkele weken later kreeg ik dan het, verwachte, maar verlossende, bericht: "Sebert, ik ben nog eens gaan oefenen met een vriendin en ik heb het gehaald!" Nu op naar de proef zelf...

 

Gisterenavond (29/11) kregen we uiteindelijk volgend mailtje binnen van Lene, mooi verhaal:

 

"Mijn droom is om een job bij de politie uit te oefenen. Om bij de politie binnen te geraken, moet je slagen voor 4 selectie proeven, waaronder de fysieke proef.
Mijn fysiek was 0,0%. Door mij 15 weken intensief te laten begeleiden door jou, heb ik op korte tijd een topconditie gekweekt. Wat was ik gelukkig de dag dat ik slaagde voor de eerste selectie proef. Zonder jou, Sebert, was dit me niet gelukt. Ik ben een doorzetter, maar die extra stimulans, die extra ondersteuning, die professionele begeleiding, ... heeft ervoor gezorgd dat ik in 3 min 10 het parcours voor de fysieke proef heb kunnen afleggen.
Ontzettend bedankt om er voor mij te zijn, op het moment dat ik je nodig had!
Mijn fysiek is nog steeds uitstekend! Ik sport 2 maal in de week en ben ervan overtuigd dat ik dit ook ga nodig hebben tijdens de opleiding tot inspecteur. Mijn moto: waar een wil is, is een weg, kwam tijdens de fysieke proef ook van toepassing.

Bij deze wil je ook meegeven dat ik op 17 december de derde proef (examencommissie) mag afleggen. Daarna nog de medische keuring."


Prachtig voorbeeld van doorzettingsvermogen en gezonde ambitie.

Een dikke proficiat Lene. Vanuit het hele team van MY PERSONAL COACH - MECHELEN wensen wij jou veel succes op de examencommissie op 17/12!

4 redenen waarom je pull ups zou moeten doen

Lees meer

Do's en Don'ts bij inspanningstesten

Wanneer en waarom doe je een inspanningstest? Wij geven je een handig lijstje van enkele do's en don'ts.

Lees meer

Startgids: waarom krachttraining voor fietsers?

Simpele krachttraining kan heel wat negatieve effecten van langdurig in het zadel zitten verhelpen. Hier zijn alvast enkele nuttige tips om de winterperiode in te gaan.

Lees meer

Haal meer uit jouw app met Personal. PRO !

Activeer Personal. PRO en krijg in jouw applicatie toegang tot een compleet kant-en-klare online oplossing voor thuis: een uitgebreide database met trainingsplannen, mindfulness apps, livestream workouts, challenges, voedingsplannen en nog veel meer!

Lees meer

Train je rijk!

Personal. introduceert met PBC (Personal. Benefit Coins) zijn eigen virtuele munt. Klanten bij Personal. kunnen coins verdienen en opsparen om uiteindelijk extra diensten aan te kopen.

Lees meer

'Zeker Sporten' maakt je sportambitie waar

De 24u/24u verzekering voor sport binnen en buiten onze praktijk.

Lees meer

Personal.ity of the month: FEBRUARI

Bart Van Acker: Een sterke bedrijfsleider met een stevige sportmicroob schopte het deze maand tot de 4 genomineerden voor "Jong Ondernemer van het Jaar 2019 in Antwerpen".

Lees meer

Streetstepper: getest en goedgekeurd!

Lopen zonder impact en tal van gezondheidsvoordelen? Wij gingen de test aan voor jullie!

Lees meer

Het belang van een fietspositie op maat

Heb je klachten op de fiets? Dan is dit niet normaal. Lees hier meer over het optimaliseren van jouw fietspositie.

Lees meer

Counter-chair manoeuver #1: Zitziek gedrag verstaan.

Hoe een dagelijks fenomeen als zitten wereldwijd dramatische proporties aanneemt. De gevolgen zijn zowel fysiek als mentaal te dragen. S1E1.

Lees meer

Giftrunners: Het online platform dat je beloont bij het fit worden.

Verdien unieke kortingen, gratis producten en topvoordelen als je je sportieve doelen behaalt.

Lees meer

Equi-training: The horse an athlete, the rider an athlete

Het eerste integrale begeleidingscentrum voor paard en ruiter in België.

Lees meer

Van Homo Sapiens naar Homo Sedentarius

Zitten is het nieuwe roken... neen, het is zelfs erger! PS: Moest iemand het zich afvragen... JA dit blog artikel is geschreven achter een standing desk! :)

Lees meer

Sports in Business: Cargill Europe Team Event

Topexecutives van Cargill, marktleider in productie van voedingsmiddeleningrediënten beleefden op 10/06 een uitzonderlijke sportieve break in Mechelen.

Lees meer

Zin en onzin bij training met hartslag

Over trainen met hartslag wordt veel geschreven en beweerd. Is het wenselijk of onnodig... en wat houden de verschillende trainingszones in? In a nutshell...

Lees meer

Een burn-out door je sportapp

Beginnende sporters branden zich meer en meer op door het gebruik van sportapps. De technologie schiet vaak tekort als het aankomt op persoonlijk advies.

Lees meer

Ingeschreven voor een loopevenement? Tref de nodige voorbereidingen!

Hoe bereid ik me best voor op een loopevenement zoals de Antwerp 10 miles?

Lees meer

Share erop los met WhatsApp-share button!

Met meer dan 600milj. actieve gebruikers is WhatsApp anno 2014 een belangrijk communicatiemiddel geworden, misschien zelfs belangrijker dan de standaard sms.

Lees meer

Core-stability training voor een beter golfspel?

Golf is hot! Maar wist je dat je door de juiste core-stability oefeningen jouw eigen prestatieniveau kan verhogen?

Lees meer

Gebruiksanalyse: Garmin Forerunner 920XT

Alles wat je moet weten over het gebruik, functionaliteiten en prijs-/kwaliteitsverhouding van de Garmin Forerunner 920XT triatlonhorloge.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x