4 redenen waarom je pull ups zou moeten doen

1. Het versterken van grote spiergroepen

Door regelmatig pull ups te doen versterk je eerst en vooral de grote rugspieren, daarnaast worden ook de arm -en schouderspieren geactiveerd. 

Wat vaak wordt vergeten is dat ook de core spieren stevig worden getraind bij het optrekken.

2. Verbetert je grijpkracht

Grijpkracht is erg belangrijk bij krachttraining. Daarnaast is een verbeterde grijpkracht ook voordelig bij andere sporten zoals raketsporten (tennis, padel,...) en klimmen.

3. Eerste stap in calisthenics en pull up variations

De pull up is één van de basisbewegingen bij het trainen op lichaamsgewicht. Daarbij zijn er ook weer heel veel varianten van de pull up waar je jezelf in kan verdiepen. Enkele voorbeelden zijn de chin up, military pull up en muscle up.

4. Je hebt weinig materiaal nodig

Het enige wat je nodig hebt is een bar om je aan op te trekken. Je kan eventueel weerstandsbanden gebruiken om je pull up aan te leren of te vereenvoudigen.

Droom jij ook van 10 pull ups te kunnen? 

Wij hebben voor jou een makkelijke DYI stappenplan opgemaakt en is te verkrijgen in de Personal. webshop aan 49 EUR ipv 69 EUR.

Naar de webshop

- Door Michael Mattelaer, personal trainer bij Personal. Sportpraktijk.

Do's en Don'ts bij inspanningstesten

Wanneer en waarom doe je een inspanningstest? Wij geven je een handig lijstje van enkele do's en don'ts.

Startgids: waarom krachttraining voor fietsers?

Simpele krachttraining kan heel wat negatieve effecten van langdurig in het zadel zitten verhelpen. Hier zijn alvast enkele nuttige tips om de winterperiode in te gaan.

Haal meer uit jouw app met Personal. PRO !

Activeer Personal. PRO en krijg in jouw applicatie toegang tot een compleet kant-en-klare online oplossing voor thuis: een uitgebreide database met trainingsplannen, mindfulness apps, livestream workouts, challenges, voedingsplannen en nog veel meer!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x