Equi-training: The horse an athlete, the rider an athlete

Equi-training is ontstaan uit het idee dat ruiters met enige ambitie nog te vaak op zoek gaan naar éénzijdige begeleiding.. die van rij- en zitlessen.

De fysieke conditie van de ruiter zelf wordt nog te weinig onder de aandacht gebracht evenals de vertaling van deze fysieke conditie van de ruiter op het paard.

Stel je bent een ruiter met enige ambitie en gaat op zoek naar trainingsbegeleiding op het internet. Je zal ongetwijfeld rij- en zitlessen vinden, of iemand in jouw eigen stal vinden die jou hierbij kan helpen.

Stel je loopt een blessure op tijdens een training en je moet hier in behandeling voor.. je gaat op zoek naar een kinesist of osteopaat en je zal hier online ook wel iemand voor vinden.

Stel je wil wat werken aan de conditie en je zal ook ongetwijfeld een personal coach vinden die jou hierbij kan helpen.

 

Equi-training biedt al deze dienstverleningen onder één dak aan. Equi-training bestaat uit:

  • Equi-FIT
  • Equi-SIT

 

EQUI-FIT

Als ruiter, paardeneigenaar of trainer bent u begaan met de fitheid en de gezondheid van uw paard, maar hoe fit bent u eigenlijk zelf?

Tot op heden was in de paardensport geen gemeengoed om te werken aan eigen fitheid. Je ziet tijdens wedstrijden veel combinaties waarbij de ruiter niet in ‘’wedstrijdconditie’’ is, terwijl we allemaal weten dat het succes tenminste voor de helft door de ruiter bepaald wordt. Een fit paard en een fitte ruiter leveren samen de beste prestaties.

Equi-fit biedt je naast algemene conditietraining ook een scala aan oefeningen die helpen om beter te leren paardrijden. Equi-fit staat onder begeleiding van Sebert Penen, Master in Lichamelijke opvoeding en zaakvoerder van My Personal Coach - Mechelen. Met behulp van deze oefeningen, merk je meteen het verschil: Je rijdt heel wat beter als je via een lastige balansoefening hebt geleerd om de focus vast te houden en het lukt ook beter om tijdens een spannende (barrage) rit volop op het paard en de wedstrijd te blijven concentreren en het beste uit beide te halen.

Verbeter de samenwerking tussen de ruiter en paard, werk aan eigen ruiterfitheid en kom daardoor tot topprestaties met Equi-fit.

 

Zwart-wit_(30_van_46).JPG

Sebert Penen, physical coach Equi-Fit


EQUI-SIT:

Hoe los is de rug van de ruiter? Is hij lichamelijk instaat om onafhankelijk te zitten? Kan hij de beweging van het paard doorlaten of zit de ruiter zelf met blokkades? 

Ruitergevoel en correcte zit vormen de basis van het paardrijden. Ruitergevoel ontwikkel je door je te concentreren op het gevoel van balans, stabiliteit en op het constant voelen van elke beenzetting van het paard. Stabiliteit, balans, fijne motoriek, focus en inzicht in de zaken die je minder beheerst, zorgen ervoor de je traint op de juiste aandachtspunten. 

Tijdens het rijden vormen ruiter en paard een combinatie. Een combinatie is zo sterk als de zwakste schakel. Daarom is het van belang dat de ruiter zo weinig mogelijk de beweging van het paard stoort en daardoor optimale hulpen kan geven.

Equi-sit, onder leiding van Philippe Minguet, Master in de Kinesitherapie en als ruiter jaren ervaring in de paardensport, leidt je tot een onafhankelijke zit in combinatie met een mooie houding. Tijdens een individuele zitles, worden uw sterke en zwakke punten in kaart gebracht. Aansluitend worden zitlessen aangeboden met de nadruk op rijden met gevoel.

Equi-sit biedt u ook de mogelijkheid tot een kinesitherapeutisch onderzoek met als doel belangrijke fysieke en mentale blokkades op te sporen in relatie tot het rijden. Deze kunnen daaropvolgend behandeld worden in combinatie met zit en houdingscorrecties.

Zwart-wit_(32_van_46).JPG

Philippe Minguet, Equi-Sit

 

Naast de integrale trainingsbegeleiding gaat Equi-training ruiters ook informeren via clinics. Tijdens deze clinics komen relevante thema's aan bod waardat paard en ruiter mee aan de slag kunnen.

 

Equi-training: The horse an athlete, the rider an athlete.

Equi-training: The horse an athlete, the rider an athlete

4 redenen waarom je pull ups zou moeten doen

Lees meer

Do's en Don'ts bij inspanningstesten

Wanneer en waarom doe je een inspanningstest? Wij geven je een handig lijstje van enkele do's en don'ts.

Lees meer

Startgids: waarom krachttraining voor fietsers?

Simpele krachttraining kan heel wat negatieve effecten van langdurig in het zadel zitten verhelpen. Hier zijn alvast enkele nuttige tips om de winterperiode in te gaan.

Lees meer

Haal meer uit jouw app met Personal. PRO !

Activeer Personal. PRO en krijg in jouw applicatie toegang tot een compleet kant-en-klare online oplossing voor thuis: een uitgebreide database met trainingsplannen, mindfulness apps, livestream workouts, challenges, voedingsplannen en nog veel meer!

Lees meer

Train je rijk!

Personal. introduceert met PBC (Personal. Benefit Coins) zijn eigen virtuele munt. Klanten bij Personal. kunnen coins verdienen en opsparen om uiteindelijk extra diensten aan te kopen.

Lees meer

'Zeker Sporten' maakt je sportambitie waar

De 24u/24u verzekering voor sport binnen en buiten onze praktijk.

Lees meer

Personal.ity of the month: FEBRUARI

Bart Van Acker: Een sterke bedrijfsleider met een stevige sportmicroob schopte het deze maand tot de 4 genomineerden voor "Jong Ondernemer van het Jaar 2019 in Antwerpen".

Lees meer

Streetstepper: getest en goedgekeurd!

Lopen zonder impact en tal van gezondheidsvoordelen? Wij gingen de test aan voor jullie!

Lees meer

Het belang van een fietspositie op maat

Heb je klachten op de fiets? Dan is dit niet normaal. Lees hier meer over het optimaliseren van jouw fietspositie.

Lees meer

Counter-chair manoeuver #1: Zitziek gedrag verstaan.

Hoe een dagelijks fenomeen als zitten wereldwijd dramatische proporties aanneemt. De gevolgen zijn zowel fysiek als mentaal te dragen. S1E1.

Lees meer

Giftrunners: Het online platform dat je beloont bij het fit worden.

Verdien unieke kortingen, gratis producten en topvoordelen als je je sportieve doelen behaalt.

Lees meer

Van Homo Sapiens naar Homo Sedentarius

Zitten is het nieuwe roken... neen, het is zelfs erger! PS: Moest iemand het zich afvragen... JA dit blog artikel is geschreven achter een standing desk! :)

Lees meer

Sports in Business: Cargill Europe Team Event

Topexecutives van Cargill, marktleider in productie van voedingsmiddeleningrediënten beleefden op 10/06 een uitzonderlijke sportieve break in Mechelen.

Lees meer

Zin en onzin bij training met hartslag

Over trainen met hartslag wordt veel geschreven en beweerd. Is het wenselijk of onnodig... en wat houden de verschillende trainingszones in? In a nutshell...

Lees meer

Een burn-out door je sportapp

Beginnende sporters branden zich meer en meer op door het gebruik van sportapps. De technologie schiet vaak tekort als het aankomt op persoonlijk advies.

Lees meer

Ingeschreven voor een loopevenement? Tref de nodige voorbereidingen!

Hoe bereid ik me best voor op een loopevenement zoals de Antwerp 10 miles?

Lees meer

Share erop los met WhatsApp-share button!

Met meer dan 600milj. actieve gebruikers is WhatsApp anno 2014 een belangrijk communicatiemiddel geworden, misschien zelfs belangrijker dan de standaard sms.

Lees meer

Core-stability training voor een beter golfspel?

Golf is hot! Maar wist je dat je door de juiste core-stability oefeningen jouw eigen prestatieniveau kan verhogen?

Lees meer

Gebruiksanalyse: Garmin Forerunner 920XT

Alles wat je moet weten over het gebruik, functionaliteiten en prijs-/kwaliteitsverhouding van de Garmin Forerunner 920XT triatlonhorloge.

Lees meer

Geslaagd voor politieproeven

recensie L.B

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x