Wat is jouw eiwitbehoefte als krachtsporter?

Eiwitten zijn bouwstoffen om de spieren te helpen opbouwen en herstellen. Als krachtsporter zijn ze dus heel belangrijk om je spiermassa intact te houden en zelfs verder op te bouwen en te versterken.

Onderzoekers zijn het erover eens dat 1,2 tot 2,2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht volstaat om als krachtsporter je beoogde resultaten te boeken wanneer je ongeveer evenveel - of meer - energie inneemt als je verbruikt.
Wanneer krachtsporters echter minder energie innemen dan ze verbruiken om hun vetmassa te laten afnemen, kan het zijn dat ze een veel hogere eiwitinname bereiken.
Dat komt vanwege hun cardiovasculaire en weerstandstraining, een energietekort en het bereiken van een heel laag vetpercentage.

Dit alles vraagt om een verhoogde eiwitinname en om die reden kom je als krachtsporter tijdens bepaalde trainings- of competitieperioden toch bijna op 3 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht. 

Ontdek 5 snelle en gezonde snacks om meer eiwitten op te nemen via volgende link.


Wat is jouw eiwitbehoefte als krachtsporter?

Boost je vetmetabolisme tijdens duursport met LiFT

Ontdek hoe 4Gold's LiFT duursporters helpt bij het optimaliseren van hun vetmetabolisme. Verminder afhankelijkheid van koolhydraten, verhoog vetverbranding en verbeter prestaties. Leer meer over dit revolutionaire product!

Lees meer

Dementie in een glas

Een black-out na een avondje doorzakken met vrienden? Voor velen een gekend fenomeen. Maar wist je dat zulk gevolg niet zo onschuldig is als ze lijkt?

Lees meer

Recept: bietenrisotto

Rijst is een essentiële bron van energie. Bovendien hebben we met de komst van het koudere weer meer zin in warm eten. Daarom leggen we vandaag uit hoe je bietenrisotto klaarmaakt!

Lees meer

Post workout food

4 gouden regels om toe te passen na het sporten

Lees meer

Mag ik snacken na het avondeten?

3 tips en 4 afleidingsmanoeuvres

Lees meer

4 tips om "bad snacking" tegen te gaan

Vier gouden regels die jouw gewicht onder controle houden.

Lees meer

Vasten: hype of waarheid?

De balans vinden in wat je eet en verbruikt is de sleutel tot succes.

Lees meer

Vongole met venkel, basilicum en matcha

Lees meer

Panna cotta met matcha

Lees meer

Halloween diner

Een 5-sterren Adam's family diner in een handomdraai.

Lees meer

Zes keer per week steak met friet? Niet met een weekplanner!

Met een weekplanner vermijd je dat je ongezond of snel-snel kookt en eet. Het bespaart tijd, het zorgt voor routine waardoor je gezond eten gemakkelijker volhoudt en maakt dat je gevarieerd kunt koken & eten. Als je ook je sportmomenten inplant in je agenda, hou je alles super goed vol!

Lees meer

My Personal Coach E-Kookboek

35 ways to prove fast food can be healthy!

Lees meer

Hoera! Nooit meer koken!

Hoe mooi men het ook tracht te verpakken. Voedselvervangers zijn steeds geënt op maximum profit en zijn nefast voor onze gezondheid op lange termijn.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x