Rijst is een essentiële bron van energie. Bovendien hebben we met de komst van het koudere weer meer zin in warm eten. Daarom leggen we vandaag uit hoe je bietenrisotto klaarmaakt!

Om twee porties van dit recept te maken, heb je nodig:

300g risottorijst
3 verse bieten
1 rode ui
2 teentjes knoflook
100g feta
1 eetlepel olie
Zout en peper

- Bak de bieten ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden. Schil ze daarna, terwijl ze nog warm zijn, en mix ze tot een puree.

- Pel vervolgens de ui en de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Bak een paar minuten in een pan met olie.

- Voeg nu de rauwe risottorijst toe en roer een paar minuten op hoog vuur.

- Verlaag het vuur en voeg de bietenpuree toe die je eerder hebt bereid. Voeg zout en peper toe. Terwijl de rijst de puree opneemt, blijf je voortdurend roeren. Dit kan 20-25 minuten duren.

- Zodra de rijst gaar is, is de risotto klaar. Serveer het op een bord en doe er wat feta overheen om een frisse touch te geven.

Met dit recept eet je iets lekkers en gezonds deze koude dagen - probeer het uit!

Boost je vetmetabolisme tijdens duursport met LiFT

Ontdek hoe 4Gold's LiFT duursporters helpt bij het optimaliseren van hun vetmetabolisme. Verminder afhankelijkheid van koolhydraten, verhoog vetverbranding en verbeter prestaties. Leer meer over dit revolutionaire product!

Dementie in een glas

Een black-out na een avondje doorzakken met vrienden? Voor velen een gekend fenomeen. Maar wist je dat zulk gevolg niet zo onschuldig is als ze lijkt?

Post workout food

4 gouden regels om toe te passen na het sporten

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x