Panna cotta met matcha

Panna Cotta is een beroemd Italiaans dessert met haar oorsprong in Noord-Italië. Met toevoeging van matcha ziet dit dessert er even fenomenaal uit en smaakt het even heerlijk. Doordat matcha wordt toegevoegd nadat alle andere ingrediënten zijn opgewarmd, verliest het haar gezonde eigenschappen niet. Gekoeld en versierd met verse bloemetjes, is Panna Cotta met matcha of aardbeien een perfect dessertje.


Ingrediënten voor Matcha Panna Cotta:

  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel Kansha Matcha Traditional
  • 1 eetlepel Kansha Matcha Culinary
  • 7 g gelatine poeder
  • 50 g boter
  • 500 ml volle room
  • 75 g suiker
  • een half snufje zout

Recept voor 4-6 personen.
Bereidingstijd: 30 minuten + 3 uur in de koelkast

Bereidingswijze:

Meng 3-4 eetlepels melk met beide soorten matcha tot een mooi glad geheel. Giet de resterende melk in een hittebestendige schaal, voeg gelatinepoeder toe en meng goed. Verwarm langzaam tot de gelatine oplost en zet het even opzij. Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje en laat ze lichtbruin worden met een aangename nootachtige geur. Voeg de volle room, suiker en zout toe en verwarm langzaam tot het bijna kookt. Zet het vuur af en meng dit met de matcha en evenals de melk met gelatine. Roer goed en giet het mengsel in de voorbereide vormpjes. Zet de Panna Cotta 3 uur weg in de koelkast. Om ze op kleine bordjes te serveren, zet je elke vorm 5 seconden in heet water (pas op dat het water niet in de schaal komt!). Draai dan ondersteboven om de Panna Cotta eruit te laten glijden. Serveer deze Matcha Panna Cotta met verse bloemen of je favoriete fruit.

Panna cotta met matcha

Boost je vetmetabolisme tijdens duursport met LiFT

Ontdek hoe 4Gold's LiFT duursporters helpt bij het optimaliseren van hun vetmetabolisme. Verminder afhankelijkheid van koolhydraten, verhoog vetverbranding en verbeter prestaties. Leer meer over dit revolutionaire product!

Lees meer

Dementie in een glas

Een black-out na een avondje doorzakken met vrienden? Voor velen een gekend fenomeen. Maar wist je dat zulk gevolg niet zo onschuldig is als ze lijkt?

Lees meer

Recept: bietenrisotto

Rijst is een essentiële bron van energie. Bovendien hebben we met de komst van het koudere weer meer zin in warm eten. Daarom leggen we vandaag uit hoe je bietenrisotto klaarmaakt!

Lees meer

Post workout food

4 gouden regels om toe te passen na het sporten

Lees meer

Mag ik snacken na het avondeten?

3 tips en 4 afleidingsmanoeuvres

Lees meer

Wat is jouw eiwitbehoefte als krachtsporter?

Download 5 GRATIS eiwitrijke snacks

Lees meer

4 tips om "bad snacking" tegen te gaan

Vier gouden regels die jouw gewicht onder controle houden.

Lees meer

Vasten: hype of waarheid?

De balans vinden in wat je eet en verbruikt is de sleutel tot succes.

Lees meer

Vongole met venkel, basilicum en matcha

Lees meer

Halloween diner

Een 5-sterren Adam's family diner in een handomdraai.

Lees meer

Zes keer per week steak met friet? Niet met een weekplanner!

Met een weekplanner vermijd je dat je ongezond of snel-snel kookt en eet. Het bespaart tijd, het zorgt voor routine waardoor je gezond eten gemakkelijker volhoudt en maakt dat je gevarieerd kunt koken & eten. Als je ook je sportmomenten inplant in je agenda, hou je alles super goed vol!

Lees meer

My Personal Coach E-Kookboek

35 ways to prove fast food can be healthy!

Lees meer

Hoera! Nooit meer koken!

Hoe mooi men het ook tracht te verpakken. Voedselvervangers zijn steeds geënt op maximum profit en zijn nefast voor onze gezondheid op lange termijn.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x