Mag ik snacken na het avondeten?

Mag ik snacken na het avondeten?

Dat zogezegde hongerige gevoel in de avond is eigenlijk de schuld van natuurlijke, biologische processen. Onze biologische klok staat zo afgesteld dat het weerstaan van zoete en zoute producten in de avond moeilijker is. In je zetel eten mag op zich wel. Het  enige gevaar is dat je snel geneigd bent om te veel te eten, en te grijpen naar ongezonde varianten. Wil je geen slaaf meer zijn van je hongergevoel in de avond? Dan is het handig om de 3 onderstaande tips te volgen.

1. Eet voldoende eiwitten 

Onderzoek wijst uit dat eiwitten de eetlust onder controle houden. Ze zijn een perfecte aanvulling op je bord tijdens alle maaltijden van de dag. Eet je voldoende eiwitten? Dan ben je minder geneigd om nog te snacken. Je bent immers al verzadigd. Je brein krijgt geen signaal meer dat je "honger" hebt.

2. Zoek afleiding 

De top 4-afleidingsmanoeuvres zijn: 

  • Tanden poetsen
  • Kauwgom eten 
  • Gaan sporten 
  • Wandelen metm vriend(in) 

Door jezelf aan iets anders te doen denken, gaan je gedachten niet meer uit naar eten. 

3. Ga op tijd slapen! 

Laat opblijven om nog even snel een Netflixserie te bingen kan niet alleen voor een slechte nachtrust zorgen, het schopt ook je biologische klok in de war. En het blijkt uit verschillende onderzoeken dat je meer trek hebt als je slaperig bent. Zorg dus dat je minstens 7 uur slaap krijgt per nacht. Kun je jezelf niet bedwingen? Run away van de kast! Ga naar boven, poets je tanden en lees een goed boek in bed. Dan maak je de keuze een stuk makkelijker voor jezelf.

Snacken na het avondeten is een topic dat bij veel vrouwen voorkomt. Heb je zin om hierover te babbelen met anderen? Schrijf je in voor de groepsessies die starten op 22/9. Wie weet heeft de persoon op de stoel naast je, dé tip voor jou!  

Meer informatie hierover en inschrijven via volgende link:

Mag ik snacken na het avondeten?

Boost je vetmetabolisme tijdens duursport met LiFT

Ontdek hoe 4Gold's LiFT duursporters helpt bij het optimaliseren van hun vetmetabolisme. Verminder afhankelijkheid van koolhydraten, verhoog vetverbranding en verbeter prestaties. Leer meer over dit revolutionaire product!

Lees meer

Dementie in een glas

Een black-out na een avondje doorzakken met vrienden? Voor velen een gekend fenomeen. Maar wist je dat zulk gevolg niet zo onschuldig is als ze lijkt?

Lees meer

Recept: bietenrisotto

Rijst is een essentiële bron van energie. Bovendien hebben we met de komst van het koudere weer meer zin in warm eten. Daarom leggen we vandaag uit hoe je bietenrisotto klaarmaakt!

Lees meer

Post workout food

4 gouden regels om toe te passen na het sporten

Lees meer

Wat is jouw eiwitbehoefte als krachtsporter?

Download 5 GRATIS eiwitrijke snacks

Lees meer

4 tips om "bad snacking" tegen te gaan

Vier gouden regels die jouw gewicht onder controle houden.

Lees meer

Vasten: hype of waarheid?

De balans vinden in wat je eet en verbruikt is de sleutel tot succes.

Lees meer

Vongole met venkel, basilicum en matcha

Lees meer

Panna cotta met matcha

Lees meer

Halloween diner

Een 5-sterren Adam's family diner in een handomdraai.

Lees meer

Zes keer per week steak met friet? Niet met een weekplanner!

Met een weekplanner vermijd je dat je ongezond of snel-snel kookt en eet. Het bespaart tijd, het zorgt voor routine waardoor je gezond eten gemakkelijker volhoudt en maakt dat je gevarieerd kunt koken & eten. Als je ook je sportmomenten inplant in je agenda, hou je alles super goed vol!

Lees meer

My Personal Coach E-Kookboek

35 ways to prove fast food can be healthy!

Lees meer

Hoera! Nooit meer koken!

Hoe mooi men het ook tracht te verpakken. Voedselvervangers zijn steeds geënt op maximum profit en zijn nefast voor onze gezondheid op lange termijn.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x