Halloween diner

HALLOWEEN MENU

Zin in een griezelige avond? Maar met een overheerlijk menu? 

Onze (sport-)diëtiste Marjolein heeft voor jullie een overheerlijk Halloween menu samengesteld. The 5 star Adam's Family diner:

  1. Soep van butternut en rode paprika met salie
  2. Frietjes van vergeten groenten
  3. Marmercake met pompoen

Soep van butternut en rode paprika met salie

Wat heb je nodig: 
  • 1 butternutpompoen

  • 1 rode paprika's

  • 1 rood pepertje

  • 2 takjes salie (vers)

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 4 eetlepels olijfolie

  • groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
Hoe maak je het:

Voorbereiding: 

Snipper het knoflook en de ui fijn.

Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes.

Schil de butternutpompoen, verwijder de pitten en de draden, en snij in blokjes.

Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij heel fijn.

Snipper 4 blaadjes salie fijn en bewaar de rest voor de afwerking.


Bereiding:

Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui 2 min.

Voeg de pompoen, de paprika, de fijngesnipperde salie en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat nog 25 min. sudderen. Mix de soep fijn.

Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de rest van de salie 1 à 2 min. Kruid met zout en laat uitlekken op keukenpapier.


Afwerking:

Bestrooi elk bord soep met 1 à 2 blaadjes gebakken salie en wat fijngesneden pepertjes.


Frietjes van vergeten groenten

Wat heb je nodig: 
  • pastinaak
  • butternut
  • koolrabi
  • zoete aardappel
  • gele courgette
  • winterpeen
  • 1 rode ajuin en 3 teentjes look
  • olijfolie 
  • tijm
  • peper 
  • ongesuikerde griekse yoghurt
  • wat verse bieslook of peterselie. Je kan ook lookboter-kruiden gebruiken. Zo maak je zelf een heerlijke gezond sausje voor bij de frietjes....
Hoe maak je het:

Schil de groenten en snijdt ze in frietjes. Pel de rode ui en look en snijdt in schijfjes. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel de frietjes over een bakplaat bedekt met bakpapier. Verdeel ongeveer 3 eetlepels olijfolie hierover samen met de rode ui en look. Roer een keer goed om en kruidt met peper en tijm. Schuif voor 30 minuten in de oven. Roer na 15 minuten nog eens even alles om.

Meng wat griekse yoghurt met verse kruiden.

Schik op een bord en laat het smaken!


Marmercake met pompoen

Wat heb je nodig:
  • 650 gr vruchtvlees van pompoen

  • 100 gr appelcompote
  • 
100 gr volkorenbloem
  • 
100 gr pure chocolade

  • 50 gr boter

  • 4 eieren

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 
1 koffielepek kaneel
  • 
1 eetlepel vloeibare honing

  • 1/2 buisje vanille-extract
  • 
1 zakje bakpoeder


Hoe maak je het:

Voorbereiding (minder dan 30 min.)

Schil de pompoen, verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes van 2 cm.

Kook de pompoenblokjes 15 min. in lichtgezouten kokend water. Giet af, pureer en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200°C.


Bereiding (20 min. + 35 min. in de oven)

Laat de chocolade samen met de boter au bain marie smelten in een steelpannetje/ Laat lichtjes afkoelen.

Doe ondertussen de pompoenpuree in een mengkom en voeg de Griekse yoghurt, 1 ei, de honing en het kaneel toe. Mix tot een gladde massa.

Zeef de bloem en het bakpoeder boven de mengkom en voeg ook het vanille-extract toe. Meng goed.

Klop de appelcompote samen met 3 eieren tot een dik mengsel en voeg de gesmolten chocolade toe.

Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet er de helft van het chocolademengsel in. Voeg vervolgens het pompoenbeslag toe eindig met de rest van het chocolademengsel.

Plaats de cake ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Om te controleren of de cake gaar is, prikt u erin met een mes : het mes moet er droog uitkomen.

Haal de cake uit het bakblik en laat afkoelen op een rooster.

Halloween diner

Boost je vetmetabolisme tijdens duursport met LiFT

Ontdek hoe 4Gold's LiFT duursporters helpt bij het optimaliseren van hun vetmetabolisme. Verminder afhankelijkheid van koolhydraten, verhoog vetverbranding en verbeter prestaties. Leer meer over dit revolutionaire product!

Lees meer

Dementie in een glas

Een black-out na een avondje doorzakken met vrienden? Voor velen een gekend fenomeen. Maar wist je dat zulk gevolg niet zo onschuldig is als ze lijkt?

Lees meer

Recept: bietenrisotto

Rijst is een essentiële bron van energie. Bovendien hebben we met de komst van het koudere weer meer zin in warm eten. Daarom leggen we vandaag uit hoe je bietenrisotto klaarmaakt!

Lees meer

Post workout food

4 gouden regels om toe te passen na het sporten

Lees meer

Mag ik snacken na het avondeten?

3 tips en 4 afleidingsmanoeuvres

Lees meer

Wat is jouw eiwitbehoefte als krachtsporter?

Download 5 GRATIS eiwitrijke snacks

Lees meer

4 tips om "bad snacking" tegen te gaan

Vier gouden regels die jouw gewicht onder controle houden.

Lees meer

Vasten: hype of waarheid?

De balans vinden in wat je eet en verbruikt is de sleutel tot succes.

Lees meer

Vongole met venkel, basilicum en matcha

Lees meer

Panna cotta met matcha

Lees meer

Zes keer per week steak met friet? Niet met een weekplanner!

Met een weekplanner vermijd je dat je ongezond of snel-snel kookt en eet. Het bespaart tijd, het zorgt voor routine waardoor je gezond eten gemakkelijker volhoudt en maakt dat je gevarieerd kunt koken & eten. Als je ook je sportmomenten inplant in je agenda, hou je alles super goed vol!

Lees meer

My Personal Coach E-Kookboek

35 ways to prove fast food can be healthy!

Lees meer

Hoera! Nooit meer koken!

Hoe mooi men het ook tracht te verpakken. Voedselvervangers zijn steeds geënt op maximum profit en zijn nefast voor onze gezondheid op lange termijn.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x