Onze (sport-)diëtiste Marjolein heeft voor jullie een overheerlijk Halloween menu samengesteld. The 5 star Adam's Family diner:
Voorbereiding:
Snipper het knoflook en de ui fijn.
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes.
Schil de butternutpompoen, verwijder de pitten en de draden, en snij in blokjes.
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij heel fijn.
Snipper 4 blaadjes salie fijn en bewaar de rest voor de afwerking.
Bereiding:
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui 2 min.
Voeg de pompoen, de paprika, de fijngesnipperde salie en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat nog 25 min. sudderen. Mix de soep fijn.
Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de rest van de salie 1 à 2 min. Kruid met zout en laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerking:
Bestrooi elk bord soep met 1 à 2 blaadjes gebakken salie en wat fijngesneden pepertjes.
Schil de groenten en snijdt ze in frietjes. Pel de rode ui en look en snijdt in schijfjes. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de frietjes over een bakplaat bedekt met bakpapier. Verdeel ongeveer 3 eetlepels olijfolie hierover samen met de rode ui en look. Roer een keer goed om en kruidt met peper en tijm. Schuif voor 30 minuten in de oven. Roer na 15 minuten nog eens even alles om.
Meng wat griekse yoghurt met verse kruiden.
Schik op een bord en laat het smaken!
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
Schil de pompoen, verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes van 2 cm.
Kook de pompoenblokjes 15 min. in lichtgezouten kokend water. Giet af, pureer en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bereiding (20 min. + 35 min. in de oven)
Laat de chocolade samen met de boter au bain marie smelten in een steelpannetje/ Laat lichtjes afkoelen.
Doe ondertussen de pompoenpuree in een mengkom en voeg de Griekse yoghurt, 1 ei, de honing en het kaneel toe. Mix tot een gladde massa.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven de mengkom en voeg ook het vanille-extract toe. Meng goed.
Klop de appelcompote samen met 3 eieren tot een dik mengsel en voeg de gesmolten chocolade toe.
Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet er de helft van het chocolademengsel in. Voeg vervolgens het pompoenbeslag toe eindig met de rest van het chocolademengsel.
Plaats de cake ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Om te controleren of de cake gaar is, prikt u erin met een mes : het mes moet er droog uitkomen.
Haal de cake uit het bakblik en laat afkoelen op een rooster.
Gepersonaliseerde supplementen worden vaak gestuurd door vragenlijsten. De 4Gold gepersonaliseerde supplementen maken handig gebruik van verschillende data waardoor je maandelijks andere dosissen ontvangt, toegepast op jouw noden en doelstellingen: Een gamechanger!
10 oktober 2024