Equi-training: The horse an athlete, the rider an athlete

Equi-training is ontstaan uit het idee dat ruiters met enige ambitie nog te vaak op zoek gaan naar éénzijdige begeleiding.. die van rij- en zitlessen.

De fysieke conditie van de ruiter zelf wordt nog te weinig onder de aandacht gebracht evenals de vertaling van deze fysieke conditie van de ruiter op het paard.

Stel je bent een ruiter met enige ambitie en gaat op zoek naar trainingsbegeleiding op het internet. Je zal ongetwijfeld rij- en zitlessen vinden, of iemand in jouw eigen stal vinden die jou hierbij kan helpen.

Stel je loopt een blessure op tijdens een training en je moet hier in behandeling voor.. je gaat op zoek naar een kinesist of osteopaat en je zal hier online ook wel iemand voor vinden.

Stel je wil wat werken aan de conditie en je zal ook ongetwijfeld een personal coach vinden die jou hierbij kan helpen.

 

Equi-training biedt al deze dienstverleningen onder één dak aan. Equi-training bestaat uit:

  • Equi-FIT
  • Equi-SIT

 

EQUI-FIT

Als ruiter, paardeneigenaar of trainer bent u begaan met de fitheid en de gezondheid van uw paard, maar hoe fit bent u eigenlijk zelf?

Tot op heden was in de paardensport geen gemeengoed om te werken aan eigen fitheid. Je ziet tijdens wedstrijden veel combinaties waarbij de ruiter niet in ‘’wedstrijdconditie’’ is, terwijl we allemaal weten dat het succes tenminste voor de helft door de ruiter bepaald wordt. Een fit paard en een fitte ruiter leveren samen de beste prestaties.

Equi-fit biedt je naast algemene conditietraining ook een scala aan oefeningen die helpen om beter te leren paardrijden. Equi-fit staat onder begeleiding van Sebert Penen, Master in Lichamelijke opvoeding en zaakvoerder van My Personal Coach - Mechelen. Met behulp van deze oefeningen, merk je meteen het verschil: Je rijdt heel wat beter als je via een lastige balansoefening hebt geleerd om de focus vast te houden en het lukt ook beter om tijdens een spannende (barrage) rit volop op het paard en de wedstrijd te blijven concentreren en het beste uit beide te halen.

Verbeter de samenwerking tussen de ruiter en paard, werk aan eigen ruiterfitheid en kom daardoor tot topprestaties met Equi-fit.

 

Sebert Penen, physical coach Equi-Fit


EQUI-SIT:

Hoe los is de rug van de ruiter? Is hij lichamelijk instaat om onafhankelijk te zitten? Kan hij de beweging van het paard doorlaten of zit de ruiter zelf met blokkades? 

Ruitergevoel en correcte zit vormen de basis van het paardrijden. Ruitergevoel ontwikkel je door je te concentreren op het gevoel van balans, stabiliteit en op het constant voelen van elke beenzetting van het paard. Stabiliteit, balans, fijne motoriek, focus en inzicht in de zaken die je minder beheerst, zorgen ervoor de je traint op de juiste aandachtspunten. 

Tijdens het rijden vormen ruiter en paard een combinatie. Een combinatie is zo sterk als de zwakste schakel. Daarom is het van belang dat de ruiter zo weinig mogelijk de beweging van het paard stoort en daardoor optimale hulpen kan geven.

Equi-sit, onder leiding van Philippe Minguet, Master in de Kinesitherapie en als ruiter jaren ervaring in de paardensport, leidt je tot een onafhankelijke zit in combinatie met een mooie houding. Tijdens een individuele zitles, worden uw sterke en zwakke punten in kaart gebracht. Aansluitend worden zitlessen aangeboden met de nadruk op rijden met gevoel.

Equi-sit biedt u ook de mogelijkheid tot een kinesitherapeutisch onderzoek met als doel belangrijke fysieke en mentale blokkades op te sporen in relatie tot het rijden. Deze kunnen daaropvolgend behandeld worden in combinatie met zit en houdingscorrecties.

Philippe Minguet, Equi-Sit

Naast de integrale trainingsbegeleiding gaat Equi-training ruiters ook informeren via clinics. Tijdens deze clinics komen relevante thema's aan bod waardat paard en ruiter mee aan de slag kunnen.

 

Equi-training: The horse an athlete, the rider an athlete.

Equi-training: The horse an athlete, the rider an athlete

Het belang van performance training

Ontgrendel jouw potentieel als duursporter in Mechelen met performance training bij Personal. Sportpraktijk. Boek nu een gratis intakegesprek!

Lees meer

Drie voordelen van Pilates

Ontdek de voordelen van Pilates, waarom is het goed, waar let je best op?

Lees meer

Everesting Challenge Monchique

Verslag van de Everesting Challenge op Serra de Monchique (Portugal - Algarve)

23 september 2023

Lees meer

Trainingsschema marathon anders bekeken

In dit artikel tonen we hoe een echt trainingsplan op maat eruit ziet en hoe een integrale aanpak de enige doelgerichte oplossing is voor jouw trainingsschema naar de marathon of halve marathon.

Lees meer

De kracht van DNA analyse

DNA analyse is een krachtige tool die kan helpen bij het begrijpen van jouw genetische samenstelling en hoe deze van invloed kan zijn op jouw prestaties en gezondheid. In deze gids leer je hoe je jouw genetische informatie kunt gebruiken om jouw doelen te bereiken.

Lees meer

5 meest voorkomende fouten bij looptechniek verbeteren

Als je regelmatig hardloopt, is het belangrijk om je looptechniek te verbeteren om blessures te voorkomen en efficiënter te kunnen lopen. In deze praktische gids leer je de 5 meest voorkomende fouten bij het hardlopen en hoe je deze kunt aanpakken om je looptechniek te verbeteren.

11 april 2023

Lees meer

Wintertraining voor fietsers: Zo blijf je in topvorm

Wintertraining voor fietsers is essentieel om fit te blijven en de prestaties te verbeteren. optimaliseer je trainingsroutine met deze gids.

Lees meer

Testen als een prof met een maximale inspanningstest INSCYD

Het INSCYD-testprotocol is een maximale inspanningstest dat wordt gebruikt om de fysiologische kenmerken van uithoudingsatleten te evalueren. Het INSCYD-testprotocol biedt waardevolle inzichten in het metabole profiel van een atleet

Lees meer

INSCYD vs klassieke maximale inspanningstest

Deze testen zijn ontworpen door Sebastian Weber die expertise heeft opgedaan bij Tony Martin, Peter Sagan, … Ze worden momenteel al door veel profploegen gebruikt en Belgian cycling.

Lees meer

Personal trainer kostprijs

Als je overweegt om een personal trainer in te huren, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn en wat je kunt verwachten. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de prijzen van personal trainers en hoe je de beste keuze kunt maken voor jouw budget en doelen.

Lees meer

Personal coaching Mechelen: 7 tips voor de gepaste coach te vinden

Op zoek naar een personal coach in Mechelen? Deze gids helpt u bij het selecteren van de juiste coach voor uw behoeften en doelen. Neem de eerste stap vandaag nog om je doelstelling te behalen.

Lees meer

Hoe houd ik mijn doelen vol?

verhoog je slaagkansen met deze 5 gouden tips

Lees meer

Mechelaar neemt deel aan epische RUN ICELAND race

Peter D.R loopt op 5 dagen 110km

Lees meer

Wat is calisthenics

Waar is het goed voor en kan ik het ook?

Lees meer

Wil jij een strakkere buik?

Ontdek onze TOP 5 oefeningen

Lees meer

Reps en sets

Hoeveel moet ik doen om mijn doel te behalen?

Lees meer

Project Leuven Centraal

Personal. werkt mee aan een integratieplan in de Leuvense gevangenis.

Lees meer

Een lopersknie oplossen in 1, 2, 3

Zo geraak je verlost of voorkom je een lopersknie

Lees meer

Verslag Everesting Challenge

26x Coll de Rates voor het goede doel. Sebert Penen (co-founder) deelt zijn ervaring met jou.

Lees meer

4 redenen waarom je pull ups zou moeten doen

Lees meer

5 redenen waarom werken met een personal coach de moeite waard is

Lees meer

Do's en don'ts bij inspanningstesten

Waarom en wanneer doe je best een inspanningstest? We geven je de beste tips mee.

Lees meer

Meer dan 1 Belg op de 3 komt bij tijdens de lockdown

Uit een enquête die werd afgenomen bij 1000 Belgen blijkt dat maar liefst 35% van de bevraagden is bijgekomen tijdens de lockdown.

Lees meer

Startgids: Waarom krachttraining voor fietsers?

Simpele krachttraining kan heel wat negatieve effecten van langdurig in het zadel zitten verhelpen. Hier zijn alvast enkele nuttige tips om de winterperiode in te gaan.

Lees meer

Haal meer uit jouw app met Personal. PRO !

Activeer Personal. PRO en krijg in jouw applicatie toegang tot een compleet kant-en-klare online oplossing voor thuis: een uitgebreide database met trainingsplannen, mindfulness apps, livestream workouts, challenges, voedingsplannen en nog veel meer!

Lees meer

Train je rijk!

Personal. introduceert met PBC (Personal. Benefit Coins) zijn eigen virtuele munt. Klanten bij Personal. kunnen coins verdienen en opsparen om uiteindelijk extra diensten aan te kopen.

Lees meer

'Zeker Sporten' maakt je sportambitie waar

De 24u/24u verzekering voor sport binnen en buiten onze praktijk.

Lees meer

Ingeschreven voor een loopevenement? Tref de nodige voorbereidingen!

Hoe bereid ik me best voor op een loopevenement zoals de Antwerp 10 miles?

Lees meer

Het belang van een fietspositie op maat

Heb je klachten op de fiets? Dan is dit niet normaal. Lees hier meer over het optimaliseren van jouw fietspositie.

Lees meer

Een burn-out door je sportapp

Beginnende sporters branden zich meer en meer op door het gebruik van sportapps. De technologie schiet vaak tekort als het aankomt op persoonlijk advies.

Lees meer

Streetstepper: getest en goedgekeurd!

Lopen zonder impact en tal van gezondheidsvoordelen? Wij gingen de test aan voor jullie!

Lees meer

Zin en onzin bij training met hartslag

Over trainen met hartslag wordt veel geschreven en beweerd. Is het wenselijk of onnodig... en wat houden de verschillende trainingszones in? In a nutshell...

Lees meer

Sports in Business: Cargill Europe Team Event

Topexecutives van Cargill, marktleider in productie van voedingsmiddeleningrediënten beleefden op 10/06 een uitzonderlijke sportieve break in Mechelen.

Lees meer

Core-stability training voor een beter golfspel?

Golf is hot! Maar wist je dat je door de juiste core-stability oefeningen jouw eigen prestatieniveau kan verhogen?

Lees meer

Giftrunners: Het online platform dat je beloont bij het fit worden.

Verdien unieke kortingen, gratis producten en topvoordelen als je je sportieve doelen behaalt.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x