Joachim Geens

Hi, ik ben Joachim Geens en studeerde in 2014 af aan de KULeuven als Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen. Vervolgens volgde ik in 2015 de tweejarige opleiding Dry Needling bij dé opleidingsspecialist ter zake nl. Trigger. Het is een techniek waarbij we, met behulp van fijne naalden, spierspanningen kunnen weghalen.

Dry Needling heeft een zeer ruim toepassingsgebied. Nekklachten, hoofdpijnen, chronisch en acute rugpijn, peesontstekingen, kaakgewrichtklachten, uitstralende pijnen allerhande en zoveel meer. We behandelen deze klachten door te focussen op zogenaamde triggerpoints of spierknopen. Studies hebben immers aangetoond dat pijn vaak veroorzaakt wordt door omliggende spierblokkades. Door het prikken van naalden in deze spierknopen ontspant de spier, stroomt er weer bloed doorheen en herstelt het letsel snel. 

In de zomer van 2021 behaalde ik bovendien mijn diploma Acupunctuur aan het ICZO Instituut na een studie van drie jaar. Acupunctuur focust op energiebanen en belooft daarmee ook de aanpak van de ruimere en onderliggende problematiek van klachten en pijn. Samen bekijken we hoe we het lichaam kunnen ondersteunen. Enerzijds door het gebruik van naalden maar anderzijds ook door kleine aanpassingen in het dagelijks leven. 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x